KVALIFIKACIJE ZA SP

Baždarević iz Sošoa za "Avaz": Ne smijemo imati nikakve komplekse protiv jedne takve reprezentcije kao što je Finska

Uvjeren sam da ćemo večeras ostvariti povoljan rezulta

Mehmed Baždarević. Arhiva

Piše: G. Šumar

24.3.2021

Naš fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević u najavi večerašnje utakmice (20.45 sati) u Helsinkiju istakao je da je dobro što kvalifikacije otvaramo protiv ekipe koja nije favorit.


Svi moramo biti uz reprezentaciju

- Znamo svi da će biti jako, jako teško, rekao je Baždarević u razgovoru za "Avaz", te dodao:

- Svi mi moramo biti uz reprezentaciju, i optimisti, i podržati naš tim. Očekujem ozbiljnu igru u Helsinkiju, a ako svi naši igrači budu na svom nivou, ozbiljni i sa puno solidarnosti, te discipline u igri, mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Imamo dobru reprezentaciju, koja je ne tako davno pravila dobre rezultate. Što se tiče tog igračkog kvaliteta, mislim da mi ne smijemo imati nikakve komplekse protiv jedne takve reprezentcije kao što je Finska. Uvjeren sam da će naši momci dati sve od sebe, te da ćemo ostvariti povoljan rezultat.

Prema najavama iz finskog tabora, večerašnji naši domaćini će igrati u defanzivnom bloku, na kontranapad(e).

Igraju sa velikim respektom

- Oni drugačije ne mogu igrati. To je reprezentacija koja godinama igra sa velikim respektom... Nije to ekipa koja ima posjed lopte, nego nastoji da je dobro organizovana, da dobro blokira protivnika, te se po oduzetoj lopti transformiše u napadačku formaciju. Također, treba obratiti pažnju i na prekide, odnosno slobodne udarce... Zbog toga sam već rekao da moramo igrai maksimalno promišljeno, ozbiljno, disciplinovano. Ne treba srljati i tako da kažem ući u neke taktičke zamisli protivnika, nego igrati našu igru, biti dobro organizovan i čekati naš momenat. Uvjeren sam da ćemo večeras ostvariti povoljan rezultat, zaključio je Baždarević.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.