KVALIFIKACIJE ZA SP

Dalić: Bilo je jako loše

Selektor Hrvatske nakon poraza od Slovenije

A. Vatreš

Dalić: Nećemo pognuti glavu

Foto: AGENCIJE


Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije imao razloga za zadovoljstvo nakon što su svjetski viceprvaci otvorili kvalifikacije za SP 2022. porazom od Slovenije u Ljubljani.

Bio je to četvrti uzastopni poraz Hrvatske u službenim susretima, te peta utakmica u nizu bez pobjede.

- Čestitam domaćem timu, zaslužili su pobjedu. Pokušali smo, ali sve je bilo uzalud, kazao je Dalić.

- Nismo uspjeli probiti blok domaće ekipe, pokušali smo napraviti promjene, ali nismo uspjeli. Nismo bili precizni, čak i kad smo izgubili 0:1, nismo imali šanse, nismo igrali dubinski, nismo igrali jedan na jedan, bio je kritičan Dalić, prenosi Hina.

- Bilo je jako loše, osim prvih 15 minuta. Startali smo kako nismo htjeli, ali to moramo zaboraviti i pripremiti se za sljedeće utakmice.

Dalić se osvrnuo na blijedu igru vezne linije.

- Do sada su odigrali mnogo dobrih utakmica, ali danas nisu bili dobri. Nisu se uspjeli nametnuti, loše je bilo puno toga u igri naše reprezentacije, ali moramo ovo zaboraviti".

Dalić je u poluvremenu ostavio Bornu Barišića. U igru je ušao Mislav Oršić koji je otišao na krilo, a Ivan Perišić je igrao na boku.

- Borna je rano dobio žuti karton i potom napravio prekršaj na rubu crvenog. Zbog toga smo napravili izmjenu. Tražio sam više probojnosti po lijevoj strani pa sam Perišića prebacio na beka da se ubacuje iz drugog plana, rekao je Dalić osvrnuvši se na igru vezne linije.

Dalić je prokomentirao i ostale rezultate iz grupe, Slovačka je odigrala 0:0 protiv Kipra, dok je Rusija pobijedila Maltu.

- Svaka utakmica nosi tri boda, nema ključnih utakmica. Više nemamo pravo na kiks. Moramo ovo zaboraviti. Vidjet ćemo u kakvom su stanju igrači, napravit ćemo neke promjene. Nećemo pognuti glavu, idemo dalje, naglasio je Dalić.

Više o temi Zlatko Dalić

NA VRH

Podijeli članak na