KVALIFIKACIJE ZA SP

Musemić za "Avaz": Zašto remi u Helsinkiju ne bi bio uspjeh, eto mi smo prije utakmice sa Fincima sve pobjeđivali

Mi nekako uvijek precjenjujemo sebe, ističe trener Tuzla Cityja

Husref Musemić. Arhiva

Piše: G. Šumar

25.3.2021

Šef stručnog štaba Tuzla Cityja Husref Musemić u razgovoru za "Avaz" analizirao je sinoćni remi (2:2) našeg državnog tima u Helsinkiju, u 1. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.


Konačan rezultat je realan

- Milsim da je konačan rezultat realan, imali smo i mi i oni šansi za nešto više, rekao je Musemić i dodao:

- Moglo je biti i bolje i gore. U nekoliko momenata smo hrabro izašli visoko, napadali. E sad, da li smo u tom trenutku adekvatno osigurali naš gol, to je sad druga stvar. Ali smo izašli hrabro, visoko, te napravili neke šanse. Imali su i Finci svoje prilike, tako da je rezultat realan.

Na pitanje da li je 2:2 uspjeh ili neuspjeh, jedan od najboljih bh. trenera odgovara: 

- Zašto ne bi bio uspjeh? Jesmo li to mi prije toga sve pobjeđivali, pa smo sad morali trijumfovati i u Helsinkiju. Ne razumijem, govorim realno - fudbal je čudna igra. I sport generalno... Jučer sam gledao utakmicu Turska - Nizozemska 4:2. Auto-gol, pa penal i utakmica ode u nekom drugom smjeru... Ne znam zašto bi naš remi u Helsinkiju bio neuspjeh? Zašto? Eto, mi smo prije utakmice sa Fincima sve pobjeđivali, po tri-četiri razlike i sad je ovo neuspjeh. Normalno, svako bi volio da je pobjeda, ali nije ni Finska baš tako naivna ekipa. To pokazuju i njihovi rezultati. Mi nekako uvijek precjenjujemo sebe, ističe Musemić. 

  

Ne ide nam u prilog ni prethodni rezultat Francuza

Naredni protivnik, kvalifikacioni je Francuska (srijeda - Grbavica).

- Znate moj stav ili mišljenje - čim igraš imaš šansi, kad ne igraš nemaš nikakve... Ne ide nam u prilog ni prethodni njihov rezultat (1:1 - op.a.) u Parizu sa Ukrajincima, jer će vjerovatno željeti da se izkupe za taj remi. Igramo protiv jedne od najboljih - ako ne i najbolje reprezentacije svijeta, prvakom svijeta, što dovoljno govori samo po sebi. Ali zašto ne pokušati napraviti iznenađenje, uvijek nada posljednja umire. Treba igrati i pokušati sve da se dođe do pozitivnog rezultata. U historiji fudbala svašta se dešavalo, bilo je svega, svakakvih rezultata. Zašto da ne bude opet, zaključio je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.