KVALIFIKACIJE ZA SP

Jakirović nakon remija u Helsinkiju za "Avaz": Treba gledati samo pozitivno, vidjela se neka nova energija

Uredu, Francuzi su broj jedan, ali sa svim ostalim reprezentacijama "Zmajevi" mogu ravnopravno igrati i ostvariti dobre rezultate

G. Šumar

Sergej Jakirović

Foto: Arhiva


Šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović, koji je u minuloj selektorskoj križaljci Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bio jedan od glavnih kandidata za nasljednika Dušana Bajevića, ističe da je remi "Zmajeva" u Helsinkiju (2:2) uspjeh.

      

Uzeli smo bod direktnom konkurentu

- Zašto ne bi bio uspjeh? Uspjeh je zbog toga što si od direktnog konkurenta uzeo bod, rekao je Jakirović za "Avaz", te dodao:

- Selektor Petev je sve rekao: Postigneš dva gola, a ne možeš pobijediti... Ali dobro, mogla je utakmica otići i na našu stranu, ali i na njihovu. No, s obzirom na tom da je to bila prva utakmica novom stručnom štabu, te također i prva utakmica u novim kvalifikacijama, sigurno je da je uspjeh što nismo izgubili u gostima. Što kažu, kad ne možeš pobijediti, ne treba ni gubuti... Vidjeli ste da je i Ukrajina uzela bod u Parizu, što pokazuje da nije to baš tako lako uzeti bodove. Ne pobjeđuju samo papirnati favoriti, moraš pobjedu zaslužiti na terenu.

Jakirović ističe da naš tim nije bez šansi u 2. kolu protiv Francuske.

- Naravno, uvijek sam i govorio da se ne treba ni protiv koga predavati unaprijed. Uredu, Francuzi su broj jedan, ali sa svim ostalim reprezentacijama "Zmajevi" mogu ravnopravno igrati i ostvariti dobre rezultate, konstatuje trener Zrinjskog. 

Volja, želja, htijenje

Jakirović je u razgovoru apostrofirao da je bilo teško i očekivati više u Helsinkiju od reprezentacije BiH, koja je sa novim stručnim štabom odradila jedan ili dva zajednička treninga. 

- Vidjela se neka nova energija - volja, želja, htijenje. Željeli su napraviti dobar rezultat, a da je bilo malo više sreće u realizaciji kod ona tri zicera, mogli smo uzeti tri boda. Mislim da je Finska bolje ušla u utakmicu, prvih 15-tak minuta, a onda kada je Gojak izašao sam na golmana protivnika, naši igrači su vidjeli da mogu. Ali, to je nogomet, ne postigneš gol, primiš i obrnuto. Ponavljam, remi je uspjeh, uzeo si bod... Treba gledati samo pozitivno, zaključio je Jakirović.

Više o temi Sergej Jakirović

PREMIJER LIGA BIH
Jakirović: Pokazali smo ogroman karakter
ZRINJSKI
Jakirović: Imamo puno problema
NA VRH

Podijeli članak na