SARAJEVO

Vico Zeljković obećao značajnu pomoć za izgradnju prvog fudbalskog terena u Općini Stari Grad

Organizovan prijem kod načelnika Ibrahima Hadžibajrića

Sa današnjeg prijema u Općini Stari Grad. Društvene mreže

Piše: G. Šumar

26.3.2021

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković, generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić i član Izvršnog odbora NSBiH Fuad Čolpa, zajedno sa delegacijom Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo koju su činili predsjednik FSKS Galib Kulovac, generalni sekretar FSKS Ermin Čolpa i komesar za takmičenje FSKS Sejfo Šehović, danas su posjetili sarajevsku Općinu Stari Grad, gdje ih je primio načelnik Ibrahim Hadžibajrić.


Pronaći lokaciju

- Predsjednik Zeljković obećao je značajnu finansijsku pomoć u sufinansiranju izgradnje prvog fudbalslog terena na području općine Stari Grad, izjavio je Čolpa.

Općina Stari Grad jedina je općina u Kantonu Sarajevu koja još nema veliki fudbalski teren.

- Načelnik Općine Ibrhim Hadžibajrić obećao je da će se pronaći lokacija i što prije izraditi projektna dokumentacija, kako bi se realizovao zajednički projekat izgradnje fudbalskog terena u saradnji sa NSBIH i FSKS, saopćeno je iz FSKS.

- Upoznat sam sa problemima i potrebama ove opštine i pokušat ćemo u narednom periodu da pronađemo adekvatno rješenje i da sagradimo jedan teren u općini Stari Grad. U ovom momentu je najrealnije da to ide u smjeru Općina Stari Grad – Nogometni savez - UEFA jer na taj način bismo pokušali da iz projekta "Hat Trick 5" jedan dio sredstava odvojimo za ovaj teren i da ga realizujemo na radost svih ljudi koji vole fudbal - izjavio je Zeljković.


U što kraćem roku dostaviti idejne projekte

Načelnik Hadžibajrić je između ostalog rekao:

- Jedina smo Općina koja je uvela fudbalske lige naših osnovaca i fudbalski teren bio bi od velikog značaja upravo za naše mlade talente koji se ističu kroz ove lige, ali i za sve ostale. Mi svakako imamo dvije do tri lokacije koje su raspoložive i na kojima bismo zajedno mogli realizovati ovaj projekat, istakao je Hadžibajrić i dodao ida će općinske službe u što kraćem roku dostaviti idejne projekte o izgradnji fudbalskih terena NSBiH, kao i raspoložive lokacije, nakon čega će se dogovarati o daljoj realizaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.