ITALIJA

Lacio neće biti kažnjen oduzimanjem bodova

Tužitelj Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) zatražio je novčanu kaznu, suspenziju od 13 mjeseci i deset dana za Lotita, te 16-mjesečne zabrane za liječnike Fabija Rodija i Ivu Pulćinija (Pulcini)

Istraga FIGC-a otvorena je 3. novembra. Arhiva

G. Š. / Sport klub

26.3.2021

Rimski Lacio izbjegao je kaznu oduzimanja bodova za Seriji A, nakon što su tužitelji zatražili novčane kazne od 200 hiljada eura i dugotrajne zabrane za vlasnika kluba Klaudija Lotita (Claudio) i dva liječnika iz ekipe kao kaznu zbog kršenja protokola COVID-19.


Novčana kazna

Tužitelj Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) zatražio je novčanu kaznu, suspenziju od 13 mjeseci i deset dana za Lotita, te 16-mjesečne zabrane za liječnike Fabija Rodija i Ivu Pulćinija (Pulcini) na suđenju u petak na nacionalnom Saveznom sudu.

Medijski izvještaji ranije su sugerirali da je Lacio riskirao oduzimanje bodova ili čak i ispadanje iz Serie A zbog kršenja ligaških protokola u oktobru i novembru prošle godine.

Istraga FIGC-a otvorena je 3. novembra zbog potencijalnih kršenja protokola u vezi s pandemijom COVID-19, a tada je pregledan trening-centar kluba i zaplijenjeni su rezultati ispitivanja brisova.


Pozitivni testovi

FIGC-ov popis prekršaja obuhvaćao je propust hitne prijave pozitivnih slučajeva lokalnom zdravstvenom tijelu, propust sprječavanja trojice igrača da treniraju nakon zaprimanja pozitivnih testova i propuštanje obveznog desetodnevnog razdoblja izolacije za asimptomatskog igrača koji je u to vrijeme čak i igrao prvenstvenu utakmicu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.