VARNICE NA TWITTERU

Kasiljas nazvao Ibrahimovića najboljim svih vremena i izazvao gnjev navijača

Zlatan se nakon pet godina vratio u državni tim i asistencijom pomogao Švedskoj da pobjedom otvori kvalifikacije

Kasiljas i Ibrahimović. Agencije

A. M.

26.3.2021

Legendarni golman reprezentacije Španije i Real Madrida Iker Kasiljas (Casillas) oduševljen odlukom Zlatana Ibrahimovića da u 39. godini ponovo zaigra za reprezentaciju Švedske nazvao je Zlatana "najboljim", ali sigurno nije očekivao da će njegova objava na društvenim mrežama izazvati toliki gnjev i pravi "rat" među fudbalskim "navijačima".

Iker Kasiljas kao i Zlatan Ibrahimović ima 39 godina. Generacija su i godinama su „ratovali“ na raznim fudbalskim frontovima. Kasiljas je kao golman reprezentacije Španije, Real Madrida i Porta često morao da strepi od golgetera, koji je tokom karijere igrao za neke od najboljih timova na svetu, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana, PSŽ-a, Mančester Junajteda…

Kasiljas je dugo odolevao krštenici i fantastičnu karijeru završio je prošle sezone u 38. godini, a njegov veliki rival i ispisnik Zlatan Ibrahimović još uvek odoleva godina. Toliko da je čak odlučio da ponovo obuče dres Švedske. Vratio se u čevrtak posle pet godina i asistencijom pomogao da Šveđani startuju pobedom u kvalifikacijama za SP 2022.

Nakon tog meča oduševljeni Kasiljas je na svom Twitter profilu uputio kratku poruku Ibrahimoviću: G. O. A. T. (Najbolji svih vremena).

Iker Kasiljas, kao i Zlatan Ibrahimović, ima 39 godina. Generacija su i godinama su "ratovali" na raznim fudbalskim frontovima. Kasiljas je kao golman reprezentacije Španije, Real Madrida i Porta često morao strepiti od golgetera, koji je tokom karijere igrao za neke od najboljih timova na svijetu, Ajaks, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Mančester junajted,…

Kasiljas je dugo odolijevao i fantastičnu karijeru završio je prošle sezone u 38. godini, a njegov veliki rival Zlatan Ibrahimović još uvijek odolijeva godinama. Toliko da je čak odlučio da ponovo obuče dres Švedske. Vratio se u čevrtak poslije pet godina i asistencijom pomogao da Šveđani startuju pobjedom u kvalifikacijama za SP 2022.

Nakon tog meča oduševljeni Kasiljas je na svom Twitter nalogu uputio kratku poruku Ibrahimoviću: G. O. A. T. (Najbolji svih vremena).

Sigurno nije očekivao da će ta objava izazvati toliko komentara, pozitivnih i još više negativnih. Pored onih koji su shvatili Kasiljasovu poruku i podržali je, veliki broj navijača Reala i Milana, ali i drugih velikih klubova, počeli su se prepucavati, vrijeđati i omalovažavati uspjehe drugih klubova i njihovih igrača.

Ibra je u međuvremenu sebe skromno uporedio sa kraljem Švedske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.