REPREZENTACIJA BIH

Debitanti sretni zbog nastupa za "A" tim

Vasilj, Pidro i Cvijanović upisali prve minute

Nikola Vasilj. N/FS BiH

A. Vatreš

28.3.2021

Jučerašnji prijateljski meč "A" reprezentacija Bosna i Hercegovina-Kostarika bio je poseban za trojicu bh. igrača.

Svoj prvi nastup za nacionalni tim ubilježili su Nikola Vasilj, Selmir Pidro i Obren Cvijanović.

Golman Vasilj je uspio da sačuva mrežu našeg tima.

- Izvrstan osjećaj i mogu reći da sam presretan i ponosan zbog debija. Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Mogu biti zadovoljan svojim nastupom. Za golmana je najbitnije da ne primi gol. Utakmica je bila dosta teška, oni su agresivna i trkačka ekipa. Igraju visok presing. Možda nije bilo najatraktivnije izdanje s naše strane, ali igrali smo sa dosta mladih igrača i vjerujem da ima potencijala u među ovim momcima - kazao je dvadesetpetogodišnji golman.

Selmir Pidro. N/FS BiH

Svoje utiske prenio je i Pidro.

- Prelijep je osjećaj istrčati na teren u dresu državnog tima. Ostvario sam svoj dječački san. Sam dolazak na ovo okupljanje je motiv više da radim još jače i bolje. Nadam se da ću u budućnosti imati još nastupa za reprezentaciju. Što se utakmice tiče, bila je teška. Protivnik je veoma kvalitetan i nije bilo lako igrati protiv njih.

Obren Cvijanović. N/FS BiH

Cvijanović također nije krio oduševljenje.

- Svako ko se bavi fudbalom želi da nastupi za reprezentaciju. To je vrhunac sportske karijere i zato sam presrećan što sam uknjižio prve minute za državni tim. Iako je bilo malo prilika sinoć mislim da smo odigrali dobro protiv veoma kvalitetne ekipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.