KVALIFIKACIJE ZA SP

Favoriti opravdali očekivanja

Odigrano 10 mečeva u večernjem terminu

Detalj s meča Bugarska - Italija. AFP

A. M.

28.3.2021

U 10 večernjih mečeva 2. kola evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo favoriti su opravdali svoje uloge.

U okviru grupe F pobjede su upisali fudbaleri Austrije koji su bili domaćini Farskim Ostrvima. Austrija je slavila rezultatom 3:1 i to nakon preokreta. Austrija pred duel s Danskom kod kuće ima četiri boda, Farani sa bodom iz prvog kola idu u goste Škotima.

U istoj grupi Izrael i Škotska su igrali neriješeno 1:1. Za Izrael je ovo prvi bod u kvalifikacijama pred gostovanje Moldaviji, Škotska iz dva meča ima dva boda pred duel sa Farskim Ostrvima kod kuće.

U grupi C Italija je slavila na gostovanju Bugarskoj rezultatom 2:0. Italija sada ima dvije pobjede pred meč sa Litvanijom kod kuće 31. marta. Bugarska je doživjela dva poraza, a za tri dana gostuje Sjevernoj Irskoj. U drugom meču ove grupe Švicarska je s minimalnih 1:0 porazila Litvaniju.

U okviru grupe I Poljska je bila bolja od Andore 2:0 i sada ima četiri boda, Andori je ovo bio drugi poraz. Mađarska je do pobjede došla na gostovanju San Marinu rezultatom 2:0 i sada ima četiri boda, a 31. marta gostuje Andori. San Marino sa dva poraza dočekuje Albaniju.

Njemačka je u grupi J upisala drugu pobjedu savladavši u gostima Rumuniju 1:0, a pred meč sa Sjevernom Makedonijom. Rumuniji je ovo prvi poraz pred gostovanje Armeniji.

Ukrajina i Finska su u grupi D odigrale neriješeno 1:1, dok je Švedska slavila na gostovanju Kosovu 3:0 u meču grupe B.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.