TORINO

Bufon sprema novi iznenađujući transfer

Italijanski golman koji se vratio u Juventus sada ima namjeru još jednom pokušati izvan Italije - piše "Gazzetta dello Sport"

Đanluiđi Bufon. Arhiva

G. Š. / Gazzetta dello Sport

29.3.2021

Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) ne planira okačiti "rukavice o klin". Italijanski golman koji se vratio u Juventus sada ima namjeru još jednom pokušati izvan Italije - piše "Gazzetta dello Sport".


Pet nastupa

Golman koji ima 43 godine je branio u pet utakmica za Juve u aktualnoj sezoni u Serji A, a na samo dvije utakmice je vadio loptu iz mreže.

Bivši golman italijanske reprezentacije se u Juventus vratio nakon jedne sezone u PSG-u s kojim je probao osvojiti Ligu prvaka, a taj trofej će mu još jednom izmaknuti s Juventusom.

"Gazzetta" tvrdi da će se Bufon još jednom oprobati u inostranstvu prije nego što se povuče, ali o tome neće razmišljati niti će ugovarati novi angažman prije kraja aktualne sezone.


Na golu od 1995. godine

Inače Bufon je osim u Seriji A igrao i u utakmicama Kupa Italije, trebao bi igrati i u finalu protiv Atalante dok u Ligi prvaka više neće imati priliku da bude među stativama.

Legendarni čuvar mreže je u karijeri branio za Parmu, još 1995. godine je debitirao, a zatim je branio boje Juventus do 2018. godine, kada je otišao u PSG, koji je napustio nakon samo jedne sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.