ZVIJEZDE FRANCUSKE

Šta su Pogba, Mbape i društvo radili na letu do Sarajeva

Gledala se Formula 1, analizirao meč "Zmajeva" protiv Finske,...

Francuzi na letu prema Sarajevu. Screenshot

A. M.

29.3.2021

Aktuelni svjetski prvaci Francuzi danas su doputovali u Sarajevo, gdje će u srijedu protiv našeg državnog tima odigrati svoju treću kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

"Trikolori" bi trebali nastupiti najjačem sastavu na Grbavici, obzirom da su u Nur-Sultanu u bez nekoliko igrača iz startne postave rutinski savladali Kazahstan sa 0:2 i preuzeli čelo tabele kvalifikacione grupe D. Nema sumnje da su Francuzi apsolutni favoriti i protiv BiH, ali isto tako niko ni u našem timu ne pomišlja na predaju.

Na zvaničnoj stranici reprezentacije Francuske objavljen je video koji prikazuje ukrcavanje na let u Nur-Sultanu, te putovanje do Sarajeva na kojem su se neki od njih zabavljali, analizirali meč Finska - BiH, ali i gledali prvu utrku Formule 1 voženu jučer u Bahreinu. 


Selekcija "Trikolora" procijenjena je na 1,07 milijardi eura. Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) je trenutno najskuplji fudbaler na svijetu s vrijednošću od 180 miliona eura, slijede ga Rafael Varan (Raphael Varane) koji je procijenjen na 70 miliona eura, te Pol Pogba (Paul) i Antoan Grizman (Antoine Griezmann) sa po 60 miliona, povrijeđeni Ngolo Kante (N'Golo) i Kingsli Koman (Kingsley Coman) sa po 55 miliona eura, Usman Dembele (Ousmane), Ferland Mendi (Mendy) i Tangi Ndombele (Tanguy) sa po 50 miliona,…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.