ASOVI

Salah: Ne bih o budućnosti u Liverpulu, možda završim i u španskoj Primeri

Ništa nije do mene, istakao je as iz Egipta

Mohamed Salah. Arhiva

G. Š. / Marca

30.3.2021

Mohamed Salah u intervjuu za špansku "Marcu" nije želio mnogo govoriti o svom statusu u Liverpulu i do kada će ostati član aktuelnog šampiona Engleske. Egipćaninu ugovor ističe u junu 2023. godine, ali su sve češće spekulacije da bi sjajni napadač mogao već na kraju ove sezone napustiti Enfild.

Vidjet ćemo šta će se dogoditi

- Ništa nije do mene. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali sada ne bih volio da govorim o svojoj budućnosti u Liverpulu, istakao je Salah.

Ove sezone 30- godišnji Salah je postigao 17 golova u Premijer ligi, ali Liverpul nije ni blijeda sjenka tima koji je dominirao u sezoni 2019/20. Trenutno su sedmi na tabeli sa 25 bodova zaostatka u odnosu na Mančester siti. Egipatski as vjeruje da može još mnogo godina da igra na vrhunskom nivou.

- Spreman sam i volim ovu igru. Ko zna, možda završim i u španskoj Primeri. Nikada ne znate šta nosi budućnost, istakao je Salah.

Duel sa Realom

Za razliku od domaćeg prvenstva, Liverpul igra odlično u Ligi prvaka. Stigao je do četvrtfinala, gdje ga čeka Real iz Madrida. Bit će to repriza finala iz 2018. godine, koje je Real dobio 3:1 u Kijevu. U tom duelu Salah je igru napustio ranije jer je poslije oštrog starta Serhija Ramosa (Sergio) povrijedio rame.

- Recimo da imam veliku želju da prođemo u polufinale. Real je odličan tim. Izgubili su u odnosu na tu 2018. godinu Kristijana Ronalda (Cristiano), ali su i dalje jaki kao tim. Nadam se najboljem, istakao je Salah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.