KVALIFIKACIJE ZA SP

Dešam očekuje tešku utakmicu: BiH je kvalitetna, ali mi smo favoriti

Selektor Francuske o sutrašnjem meču

Didije Dešam. N/FS BiH

Piše: A. Vatreš

30.3.2021

Selektor reprezentacije Francuske Didije Dešam (Didier Deschamps) je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu s BiH pohvalno govorio o našoj selekciji, ali smatra da je njegov tim zbog statusa svjetskog prvaka favorit.

- BiH i Francuska su najbolje ekipe uz Ukrajinu, a tu je i Finska. Rekao bih da je teška grupa. Sigurno je da će sutra biti teška utakmica, da BiH ima dosta kvaliteta. Rekao bih da zbog statusa svjetskog prvaka mi ćemo biti u poziciji favorita. Nije odlučujući, ali jako važan meč. Sutra ko pobijedi bit će u boljoj poziciji za utakmice u septembru - rekao je Dešam.

Kako je rekao, pobrinuo se da dobije sve informacije o našoj selekciji.

- BiH je podmlađena ekipa, ali ima i neke iskusne igrače koji igaju na najvećem nivou, kao i novog selektora. Analizirali smo kako su igrali u Finskoj. Pobrinuo sam se da dobijemo sve informacije o njima. No, mi moramo da se potrudimo da na ovakvom stadionu odigramo što bolje i da pobijedimo - istakao je selektor Francuske.

Dešam je također otkrio kako Entoni Marsijal (Anthony Martial) ima povredu koljena, ali da ona nije ozbiljna, te kako će Pol Pogba (Paul) zaigrati od prve minute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.