KVALIFIKACIJE ZA SP

Rahimić: Igrat ćemo agresivno, u najboljem sastavu kojim raspolažemo

Imamo neke svoje zamisli, ali dosta toga zavisi i od protivnika kako će se nametnuti, rekao je Rahimić

Rahimić: Svi znamo protiv koga igramo, Francuzi su svjetski prvaci i najbolja reprezentacija na svijetu. FS BiH

A. M.

30.3.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Grbavica u Sarajevu ugostiti selekciju Francuske u kvalifikacionom meču za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Tim povodom na stadionu Grbavica održana je press konferencija našeg državnog tima na kojoj su se obratili pomoćnik selektora Elvir Rahimić i reprezentativac Miralem Pjanić.

- Svi znamo protiv koga igramo, Francuzi su svjetski prvaci i najbolja reprezentacija na svijetu. Imamo neke svoje zamisli, ali dosta toga zavisi i od protivnika kako će se nametnuti - rekao je Rahimić.

Rahimić je istakao da protiv ekipe kakva je Francuska teško igrati napadački, jer je to selekcija koja u bilo kojem trenutku može iskoristiti svaku, pa i najmanju grešku.

- Igrat ćemo prije svega kompaktno, agresivno, jako i nadamo se pozitivnom rezultatu. Znamo ko će da igra, znamo postavu i sistem igre. Naš najveći hendikep je što nema selektora, ali najvažnije je da su svi igrači u ekipi zdravi. Drago nam je da nas Francuska cijeni, i oni su svjesni da ih čeka težak zadatak protiv nas i ako uđu opušteno da mogu imati ozbiljnih problema. Svi njihovi protivnici imaju dodatni motiv i protiv takve selekcije dat će 300 posto - dodao je Rahimić.

Na pitanje o sastavu u kojem će se "Zmajevi" sutra suprotstaviti "Trikolorima" Rahimić je odgovorio:

- Sutra ćemo izaći u najboljem sastavu kojim raspolažemo. Mi nemamo veliki izbor, najvažnije je da su svi igrači zdravi - rekao je Rahimić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.