KVALIFIKACIJE ZA SP

Dalić: Ništa nam nije išlo u ovih desetak dana

Selektor Hrvatske nakon pobjede nad Maltom

A. Vatreš

Dalić: Previše smo se namučili

Foto: AGENCIJE


Hrvatska je u susretu 3. kola kvalifikacija za SP u Rijeci savladala Maltu s 3:0, no mnogo teže nego što to rezultat govori.

"Vatreni" su sva tri gola postigli u drugom poluvremenu, a pogađali su Ivan Perišić u 62., Luka Modrić u 76. iz penala i Josip Brekalo u 90. minuti.

Zlatko Dalić je nakon utakmice istakao da su očekivanja bila veća.

- Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu u grupi nakon tri utakmice. Bilo nam je teško, ništa nam nije išlo u ovih desetak dana. Previše smo se namučili. Šest bodova je tu, ali očekivali smo više. Sada se moramo spremiti za Euro. Danas sam pokušao napraviti prevagu sa svježim igračima. U drugom poluvremenu sam morao uvesti igrače koje nisam planirao da riješe utakmicu i tako je i bilo -  započeo je Dalić, koji smatra da će na EP-u to izgledati bolje.

- Ovaj period nam nije bio lagan. Puno toga smo pokušavali, ali nije išlo, no to je tako. Nekad ide, nekad ne ide. Znam da igra nije na nivou na kojem treba biti i na kojem ja želim da bude. Mora biti bolje i kvalitetnije na Euru. Imat ćemo deset dana priprema. Bit ćemo bolji i spremniji nego na ovim kvalifikacijama. Znam da nas čeka puno posla. Rekao sam dečkima da se odmore, imaju u klubovima naporne sezone. Siguran sam da će biti bolje. Neke stvari smo i danas vidjeli - istakao je Dalić.

Hrvatski selektor je prokomentirao i ostale rezultate u grupi te činjenicu da niko nije na maksimalnom broju bodova nakon tri kola.

- Ja sam rekao da će grupa biti takva. Slovenija je protiv Hrvatske dala svoj maksimum, potrošila se i kasnije nije mogla izgurati ove utakmice. To je normalno, ritam je težak. Pokazalo se kolika će grupa biti teška, ne samo nama, nego i svima koji se bore za prvo mjesto. Mi znamo što je naš cilj. Ostvarit ćemo ga, bit ćemo prvi u grupi i ići ćemo na Svjetsko prvenstvo".

Više o temi Zlatko Dalić

HRVATSKA
Dalić: Ne smijemo biti neozbiljni
KVALIFIKACIJE ZA SP
Dalić: Bilo je jako loše
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na