KVALIFIKACIJE ZA SP

Vico Zeljković: Ako imamo iskren odnos, pitanje je samo kad, a ne hoćemo li, ostvariti plasman na veliko takmičenje

Svjetske prvake, ugostiti na svom terenu, izazov je za sve saveze, a posebno one koji kao i mi imaju problem sa fudbalskom infrastrukturom, istakao je predsjednik kuće bh. fudbala

Džemidžić, Pjanić i Zeljković. NSBiH

Piše: G. Šumar

31.3.2021

"Zmajevi" večeras (20.45 sati) na sarajevskoj Grbavici protiv aktuelnog svjetskog prvaka igraju drugi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022 u Kataru.


Izazov je za sve saveze

- Poštovani sportski prijatelji, čast mi je i zadovoljstvo što u ime Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime mogu pozdraviti igrače i delegaciju reprezentacije Francuske, istakao je predsjednik kuće bh. fudbala Vico Zeljković, te dodao:

- Svjetske prvake, ugostiti na svom terenu, izazov je za sve saveze, a posebno one koji kao i mi imaju problem sa fudbalskom infrastrukturom. Pred nama je puno zajedničkog truda i rada kako bismo u nekom budućem periodu mogli bi imati stadione u BiH na kojem će naše selekcije igrati svoje utakmice. Do tada, želim da u uslovima koje imamo, omogućimo našim gostima da se osjećaju lijepo i da im pokažemo gostoprimstvo, ne kao sportskim rivalima, već kao cijenjenim i dragim prijateljima. Siguran sam da je rukovodstvo Saveza uložilo maksimalne napore da se utakmica organizuje na visoko profesionalnom nivou.

S druge strane, od igrača očekuje požrtvovanost i zalaganje na terenu, jer kako naglašava, svi idemo istim putem ka zajedničkom cilju.


Poseban motiv

- Ako imamo iskren odnos, pitanje je samo kad, a ne hoćemo li, ostvariti plasman na veliko takmičenje. Na kraju, u ovim neizvjesnim vremenima kada je virus SARS-CoV-2 prisutan u cijelom svijetu, poželio bih igračima obje selekcije, delegacijama, službenim predstavnicima FIFA-e i UEFA-e i svima onima koji učestvuju u organizaciji utakmice da ostanu zdravi. Kakav će ishod susreta između BiH i Francuske biti, također je važno, zato sam siguran da će bh. igrači sa posebnim motivom izaći na teren stadiona Grbavica u Sarajevu. Sretno svima, uz poruku da poštujemo propisane mjere nadležnih institucija kao i UEFA „Return to Play Protocol, zaključio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.