KVALIFIKACIJE ZA SP

Hrabri "Zmajevi" pretrpjeli minimalan poraz od Francuske

Odličan otpor svjetskim prvacima

Duel Pogbe i Kolašinca. N/FS BiH

Piše: A. Vatreš

31.3.2021

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu trećeg kola kvalifikacija za SP 2022. godine na Grbavici poražena od svjetskog prvaka Francuske s minimalnih 0:1.

Bila je to vrlo dobra partija našeg tima, koji je odlično parirao favoriziranom protivniku, no na kraju nije uspio doći do iznenađenja.

Prvi su zaprijetili gosti u 11. minuti. Kingsli Koman (Kingsley Coman) je šutirao, ali je lopta otišla dva-tri metra pored lijeve stative.

Ponovo je napadač Bajerna zaprijetio u 15. minuti, ali to je bio lagan plijen za našeg Ibrahima Šehića.

Prva šansa za "Zmajeve" u 24. minuti. Darko Todorović je dobro šutirao iz velike udaljenosti, ali je Igo Ljoris (Hugo Lloris) zaustavio njegov udarac.

Dvije minute kasnije najbolja prilika za naš tim. Miralem Pjanić je izveo korner, a najviši u skoku bio je Anel Ahmedhodžić, čiji udarac glavom uz pomoć prečke zaustavlja Ljoris.

Krenuli su Francuzi agresivno u drugom poluvremenu, a do gola su došli iz prve prave šanse u 61. minuti. Adrien Rabio (Rabiot) je ubacio s lijeve strane, a Antoan Grizman (Antoine Griezmann) glavom matirao Šehića.

Poslije tog gola svjetski prvaci su zagospodarili terenom, ali se naš tim nije predavao.

U 73. minuti diskutabilna odluka glavnog sudije Danielea Orsata. Rabio je u šesnaestercu srušio Radeta Krunića, ali je Italijan procijenio da penala nije bilo.

"Zmajevi" su tako pretrpjeli prvi poraz. Trenutno su na učinku od jednog boda i četvrtoj poziciji, dok su se "Trikolori" drugom pobjedom učvrstili na prvoj poziciji sa sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.