REPREZENTACIJA BIH

Šehić: Vidi se pomak u našoj igri, momci su zaslužili podršku javnosti

Golman našeg tima nakon minimalnog poraza od Francuske

Šehić: Bez posla. AFP

Piše: A. Vatreš

1.4.2021

Reprezentacija BiH sinoć je u meču trećeg kola kvalifikacija za SP pretrpjela minimalan poraz od Francuske rezultatom 0:1.

Odigrao je naš tim taktički odličnu utakmicu, a Francuzi su iz prve i jedine prave prilike na utakmici postigli gol, koji im je bio dovoljan za pobjedu.

Golman našeg tima Ibrahim Šehić je bio razočaran rezultatom.

- Razočaran sam jer smo odigrali odličnu utakmicu. Žao mi je što to nismo krunisali barem bodom. Imali smo nekoliko dobrih šansi. Nismo zadovoljni rezultatom, ali vidi se pomak u našoj igri. Napredujemo iz utakmice u u utakmicu. Momci su zaslužili podršku javnosti, da lakše izgradimo ekipu, dobijemo samopouzdanje i krenemo pobjeđivati - rekao je Šehić.

Istakao je kako sve izgleda mnogo ozbiljnije nego na prethodnim akcijama.

- Znali smo da moramo biti kompaktni protiv Francuske koja je sjajna ekipa. To su ipak svjetski prvaci. Analizirali smo dobro igru Francuske i pokušali da neutrališemo njihova krila. Nismo im dali puno prilika. Međutim, jedan trenutak nepažnje i vrhunska ekipa to iskoristi. Moramo naučiti nešto iz ovoga. Ekipa je mlada i ovo mi izgleda mnogo ozbiljnije nego na prethodnim akcijama. Sa pozitivnim utiscima odlazimo sa ovog okupljanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.