REPREZENTACIJA BIH

Husref Musemić za "Avaz": Igračima ne možemo ništa zamjeriti

Trener Tuzla Sitija zadovoljan izdanjem našeg državnog tima protiv Francuske

Musemić: Bilo je jako puno dobrih stvari. ARHIV

Piše: A. Vatreš

1.4.2021

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u susretu trećeg kola kvalifikacija za SP na Grbavici poražena od Francuske s minimalnih 0:1.

Odigrali su "Zmajevi" vrlo dobru utakmicu i odlično parirali favoriziranom protivniku, s čim se slaže i trener Tuzla Sitija Husref Musemić.

- Dobro smo odigrali, slažem se s mišljenjem većine. Mogao je na kraju rezultat biti i drugačiji, mogli smo odigrati neriješeno, ali šta je - tu je. Ipak smo igrali protiv prvaka svijeta i mislim da smo zaslužili bolji rezultat, ali to je tako u sportu. Nadam se da će nam se negdje vratiti - kazao je Musemić za "Avaz".

- Voljni momenat je bio na nivou i taktički i tehnički. Bilo je jako puno dobrih stvari. Onaj penal na Kruniću je mogao biti sviran, pa i ona šansa Ahmedhodžića, kada je Ljoris odbranio. Ne možemo im ništa zamjeriti - dodao je Musemić.

Pitali smo ga da li ga je iznenadila nova taktika Ivajla Peteva (Ivaylo), koji je u utakmicu ušao s pet defanzivaca.

- On je procijenio da se tako najbolje može suprotstaviti Francuskoj. Iz neke analize je vjerovatno došao do toga i dosta je to dobro djelovalo - rekao je Musemić.

Smatra da se sinoćnjim kiksom Ukrajine našoj reprezentaciji otvara borba za drugo mjesto.

- Vidite šta se dešava. Ukrajina izgubi kući četiri boda, odigra s Finskom i Kazahstanom neriješeno. Niko to nije mogao da predvidi, ko zna šta će se još dešavati do kraja kvalifikacija. Imamo dvije utakmice s Ukrajinom, revanš s Finskom, dvije utakmice s Kazahstanom. S obzirom da je Ukrajina kiksala kući, imamo šanse da se borimo za to drugo mjesto - dodao je Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.