PARIZ

Mbape: Naravno da me to zamara

Da je bilo napretka u pregovorima sa PSG-om o nastavku saradnje, već bih pričao o tome. Kada odlučim, reći ću vam, poručio je 22-godišnjak

Mbape, Hadžiahmetović i Hadžikadunić. NSBiH

G. Š. / Sport klub

1.4.2021

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) izjavio je da još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Mladom Francuzu, podsjetimo, ugovor ističe 2022. godine, a inostrani mediji već najavljuju njegov odlazak iz Pariza.


Pregovori sa PSG-om

- Da je bilo napretka u pregovorima sa PSG-om o nastavku saradnje, već bih pričao o tome. Kada odlučim, reći ću vam, poručio je 22-godišnjak.

Mbape se tokom reprezentativne pauze našao na meti kritičara u Francuskoj, pošto nije pružio očekivane partije.

- Naravno da me to zamara. Kada igrate u klub, u svojoj zemlji i za reprezentaciju, stalno ste izloženi kritikama. Poslije nekog vremena, sve to postane zamorno. Drugačije je momcima koji igraju u inostranstvu, a u svoju zemlju se vraćaju samo kada imaju reprezentativne obaveze. Ja sam stalno u Francuskoj, zbog čega o meni pišu više, rekao je Mbape.


Najvažnije je da se dobro osjećam

Na pitanje hoće li to utjecati na njegovu odluku o promjeni kluba, odgovorio je:

- Taj pritisak ima utjecaja na moju odluku, ali neću odlučiti samo zbog toga. Najvažnije je da se dobro osjećam - zaključio je napadač PSG-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.