ENGLESKA

Potvrđen povratak navijača, poznato koliko će ih moći na tribine

Vraćaju se na duelu FA kupa

Vembli: Svi će morati imati negativan test. Arhiv

N. Demirović

1.4.2021

Druga polufinalna utakmica engleskog FA kupa između fudbalera Lestera i Sautemptona bit će igrana pred lokalnom publikom na londonskom stadionu Vembli. Tom meču, koji se igra 18. aprila prisustvovat će samo lokalno stanovništo, dok će utakmici finala Liga kupa Engleske između Mančester sitija i Totenhema sedam dana kasnije prisustvovati ograničen broj navijača oba kluba.

Lokalne vlasti u okrugu u koji spada stadion Vembli donijele su odluku da polufinale FA kupa bude odigrano pred prisustvom publike, a na utakmici će biti do 4.000 ljudi.

Stadioni širom zemlje trebalo bi da budu otvoreni za publiku od maja, a prema planu bi na utakmicama bilo najviše 10 hiljada navijača.

Utakmica polufinala FA kupa bit će probni događaj na kojem će se procjenjivati postupci testiranja na koronavirus, u cilju priprema za Evropsko prvenstvo, koje se igra od 11. juna do 11. jula. Vembli će biti domaćin sedam utakmica na tom turniru, uključujući polufinale i finale.

Ulaznice za meč Lestera i Sautemptona bit će dijeljene lokalnim zdravstvenim radnicima, nastavnicima, punoljetnim učenicima i stanovnicima parka Vembli, što uključuje stambene blokove koji okružuju stadion.

Svaki gledalac će morati imati negativan test na koronavirus ne stariji od jednog dana, a taj test će morati  pokazati prije ulaska na stadion. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.