TRANSFERI

Gvardiola: Ne možemo priuštiti novog napadača, preskupi su

Svi klubovi se muče finansijski, kao i mi, rekao je Gvardiola

Gvardiola i Aguero. Agencije

A. M.

2.4.2021

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) rekao je danas da klub najvjerovatnije neće moći priuštiti novog napadača kao zamjenu za Serhija Aguera (Sergio), koji će na kraju sezone napustiti klub.

Siti je u ponedjeljak potvrdio da će najbolji strijelac u historiji kluba otići na kraju sezone, kada mu ističe ugovor.

Gvardiola traži zamjenu, a zainteresovan je za Erlinga Halanda (Haaland) iz Borusije Dortmund.

– Ne znam šta će se dogoditi, ali po ovim cijenama mi nećemo kupiti nijednog napadača. To je nemoguće. Mi to ne možemo priuštiti. Svi klubovi se muče finansijski, kao i mi. Kako danas stoje stvari, veće su šanse da za sljedeću sezonu ne kupimo napadača – rekao je Gvardiola, prenosi BBC.

Uprava Borusije Dortmund navodno traži najmanje 150 miliona eura za Halanda. Njegov menadžer Mino Rajola (Raiola) je prethodnih dana išao na razgovore s čelnicima Barcelone i Real Madrida u vezi sa transferom. Halandov ugovor ističe 2024. godine, ali postoji klauzula od 75 miliona eura koja se može aktivirati naredne godine.

Kapiten reprezentacije Engleske Hari Kejn (Harry Kane) je jedna od opcija za Siti, ali njegov ugovor sa Totenhemom ističe 2024. godine.

Aguero je došao u Siti 2011. godine iz Atletiko Madrida i od tada je postao rekorder kluba sa 257 golova u 384 utakmice. Jedan je od najzaslužnijih za velike uspjehe Sitija – četiri šampionske titule u Premijer ligi, jednog FA kupa i pet trofeja u Liga kupu.

On je bio strijelac odlučujućeg gola protiv Kvins park rendžersa u nadoknadi vremena, koji je 2012. godine donio klubu prvu šampionsku titulu u Premijer ligi.

Gvardiola je rekao da će Sitiju biti nemoguće pronaći zamjenu za Aguera, koja će ponoviti uspjehe Argentinca.

– Znamo koliko je on važan za našu prošlost i sadašnjost, te odluke nikada nisu lake. Možda ćemo naći novog igrača da ga zamijeni, ali u pogledu brojki? Nemoguće. U pogledu koliko je on značajan? Nemoguće – naveo je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.