PARIZ

Pretučen i opljačkan Bernard Tapi

Tapi je udaren palicom po glavi, ali nije hospitaliziran, rekla je AFP-u tužiteljica Meluna Beatrice Angelelli

Bernard Tapi. Agencije

G. Š. /AFP

4.4.2021

Francuskog poduzetnika i bivšeg nogometnog čelnika Bernard Tapi (Tapie - 78) i njegova supruga tokom noći sa subote na nedjelju napala su četvorica muškaraca koji su opljačkali njihovu kuću.


Maskirani lopovi

Oko ponoći, u mjestu "Combs-la-Ville" u pariškoj regiji, supružnike Tapi su iznenadili napadači s kapuljačama i odjeveni u crne kombinezone, koji su ih vezali električnim kablovima i pretukli.

- Tapi je udaren palicom po glavi, ali nije hospitaliziran, rekla je AFP-u tužiteljica Meluna Beatrice Angelelli, koja je dodala da je iz kuće ukraden nakit i skupocjeni satovi.

Prije tri sedmice u istoj pariškoj regiji dvojica zvijezda PSG-a, Argentinac Anhel Di Maria (Angel ) i Brazilac Markonjos (Marquinhos), bili su na meti provala, od kojih je jedna bila i nasilna.


U zatvoru proveo pet mjeseci

Bernard Tapi se prvo specijalizirao za preuzimanje "bolesnih" tvrtki, a 1986. godine je kupio i Nogometni klub Olimpik Marsej, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka.

Iako uspješan, Tapi je postao simbol korumpiranog poslovnog čovjeka zbog namještanja utakmice Valensijans - Marsej 1993. godine. To mu je donijelo nekoliko presuda za korupciju, utaju poreza ili zlouporabu korporativne imovine, zbog čega je proveo pet mjeseci u zatvoru. Nakon što je pušten iz zatvora 1997. godine, postao je glumac, te radijski i televizijski voditelj, kao kratkotrajni ministar u vladi socijalista Fransoa Miterana (Francois Mitterand).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.