TUŠANJ

Ilić i Đorđić potpisali za Slobodu

Ilić igra na poziciji stopera, a Đorđić je vezni igrač

Ilić i Đorđić će pojačati zadnji i vezni red crveno - crnih. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

5.4.2021

Nemanja Ilić i Bojan Đorđić će pojačati zadnji i vezni red tuzlanskih crveno-crnih. Ilić igra na poziciji stopera, a Đorđić je vezni igrač.


Jedva čekaju debi

- Fudbalski klub Sloboda od danas je jači za dva nova fudbalera. Do kraja sezone crveno – crni dres nosit će Nemanja Ilić i Bojan Đorđić, saopćeno je iz FK Sloboda Tuzla.

Nemanja Ilić je rođen 27. avgusta 1992. godine u Novom Sadu. Visok je 190 centimetara, a u dosadašnjoj karijeri je nastupao za ekipe Čelarevo i Bačka (Srbija), Rabotnički (S. Makedonija), te Samutsongkhran i Samut Sakhon (Tajland).

- Zaista sam počastvovan što ću nositi dres Slobode, rekao je i Ilič i dodao:

- Svi vrlo dobro znamo koiko je ovo poznat i cijenjen klub širom bivše države. Već treniram sa ekipom, upoznao sam saigrače i jedva čekam da im pomognem u ligi da osvajamo nove bodove.


Sloboda je veliki klub

Drugi novajlija je Đorđić. Rođen je 26. maja 1996. godine u Somboru. Visok 176 centimetara i igra na poziciji veznjaka, a dobro se snalazi kao lijevo i desno krilo, te ofanzivni vezni koji igra iza napadača. U našoj zemlji nastupao je za Modriču Maximu, Leotar, Slogu Doboj i Mladost D. Svilaj. Također, igrao je u Hrvatskoj za Amateri Slavonac. Posljednjih šest godina nastupao je u Češkoj, gdje je igrao za Varnsdorf, MAS Taborsko, Slovan Liberec i Opavu.

- Sloboda je veliki klub i velika mi je čast što ću igrati ovdje. Odlično sam prihvaćen od prvog dana, treniram sa ekipom i nadam se da ću svojim igrama opravdati očekivanja uprave, stručnog štaba i navijača. Dat ću sve od sebe da do kraja sezone ostvarimo što bolje rezultate, istakao je Đorđić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.