PRED MEČ S REALOM

Klop: Na španskom jedva znam naručiti pivo, volio bih voditi Majorku

Mislim da mi neće biti krivo što nisam trenirao Real, mada bi to bilo lijepo, rekao je Klop

Klop: Ako budemo bolji mi ćemo proći, a ako ne budemo, proći će Real. Agencije

A. M.

5.4.2021

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je održao veoma zanimljivu konferenciju za medije u Madridu uoči prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Reala i Liverpula.

- Veoma se dobro sjećam finala iz 2018., kao i što su me mjesec dana nakon njega svi pitali da li bih pozvao Serhija Ramosa (Sergio) na moj 60. rođendan. Tada sam na to pitanje odgovarao negativno, a sada bih dobro razmislio. Tada sam bio jako ljut i nikako mi se ne sviđa ono što se događalo te noći, ali to je bilo davno. Sada, ako budemo bolji mi ćemo proći, a ako ne budemo, proći će Real - rekao je Klop.

Na pitanje je li mu žao što do sada nije vodio Real, Nijemac je rekao:

- Ako na kraju karijere na listi klubova koje sam vodio budu samo Majnc, Borusija Dortmund i Liverpul, to i dalje neće biti loše. Mislim da mi neće biti krivo što nisam trenirao Real, mada bi to bilo lijepo. Kao što bi bilo divno živjeti ovdje, jer vrijeme i podneblje je predivno - rekao je Klop.

Govorio je i o tome koji od španskih klubova bi volio voditi u budućnosti.

- Mislim da bih mogao voditi bilo koji od tri najveća, ali moj španski jezik je očajan, jedva da na vašem jeziku znam naručiti pivo. Zato bi Majorka bila baš po mojoj mjeri. Bilo bi sjajno živjeti tamo, ona klima... - zaključio je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.