FUTSAL

"Zmajevi" otputovali u Skoplje: Uigravanje za Euro

Izabranici Ive Kreze su u prethodna dva dana odradili tri treninga na Ilidži

"Zmajevi" su već osigurali nastup na Evropskom prvenstvu. NSBiH

Piše: G. Šumar

6.4.2021

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su jutros u Skoplje, gdje će u četvrtak protiv Sjeverne Makedonije odigrati meč 5. kola grupe 4 kvalifikacija za Euro 2022. Izabranici Ive Kreze su u prethodna dva dana odradili tri treninga na Ilidži. 

- Počeli smo pripreme za posljednje dvije kvalifikacione utakmice u dobrom raspoloženju, nakon što smo obezbijedili plasman na Euro - rekao je pomoćni trener naše futsal reprezentacije Nijaz Mulahmetović, te dodao:

- Bez obzira na to, ozbiljnost i pristup su na visokom nivou. Želimo sa pobjedama da završimo ovaj kvalifikacioni ciklus i da još više popravimo naš rejting, što bi nam omogućilo bolju poziciju u žrijebu. S tim u vezi nastojat ćemo da izvučemo maksimum iz ove dvije utakmice.

Reprezentativac Marijo Aladžić je izjavio da će predstojeće dvije kvalifikacione utakmice biti dobra priprema za Euro 2022.

- Osigurali smo nastup na Evropskom prvenstvu, ali ove utakmice će nam poslužiti da se još bolje uigramo jer već sada mi moramo misliti na ono što nas čeka na velikom takmičenju. Svi želimo da ostvarimo dvije pobjede i kvalifikacije završimo sa maksimalnim učinkom - zaključio je Aladžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.