STRUČNJACI

Benitez: Želim da pronađem ambiciozan klub, koji se bori za titule ili želi ozbiljan projekat

Uvijek sam govorio da je ključ uspjeha ravnoteža, na terenu između odbrane i napada, ali i u rukovodstvu klub

G. Š. / Marca

Rafael Benites

Foto: Arhiva


Fudbalski trener Rafael Benites (Benítez) izjavio je da mu je prioritet da se vrati u englesku Premijer ligu. Španac je jedan od kandidata za preuzimanje klupe Napolija, koji će na kraju sezone otpustiti Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso), ali on nije zainteresovan za tu ponudu. Benites je u razgovoru za špansku "Marcu" otkrio da je posljednjih mjeseci ima više ponuda, ali ih nije prihvatio jer želi da se vrati u Englesku.

- Želim da pronađem ambiciozan klub, koji se bori za titule ili želi ozbiljan projekat koji će kasnije dovesti do trofeja, rekao je Benites i dodao:  

- Uvijek sam govorio da je ključ uspjeha ravnoteža, na terenu između odbrane i napada, ali i u rukovodstvu kluba. Moja iskustva u Liverpulu, Čelsiju i Njukaslu su zbog toga bila prijatna, moj prioritet je Premijer liga. Moja porodica živi u Engleskoj i mogu reći da je tamo najkompletnija liga, ali ne mogu da odbacim mogućnost odlaska, ako postoji definisan projekat uz ciljeve.

Iskusni stručnjak je odbacio mogućnost da u skorijoj budućnosti radi u svojoj domovini.

- Ako je sljedeća sezona bliska budućnost, onda to možemo odbaciti kao mogućnost. Poslije toga ne znam, sve zavisi od ozbiljnosti projekta, zaključio je Benitez.

Više o temi Rafael Benitez

NA VRH

Podijeli članak na