LA LIGA

Suđenje u korist Barcelone Španiju diglo na noge

Oglasio se i gradonačelnik Valjadolida

Nevjerica u Valjadolidu. Twitter

N. Demirović

6.4.2021

Barcelona je došla na samo bod od vodećeg Atletico Madrida zahvaljujući pobjedi protiv Valjadolida 1:0. No, nakon utamice najmanje se piše o golu Osmanea Dembela (Ousmane) i hrabrom nastupu Valjadolida - svjetla pozornice rezervirana su za suca Hajmea Latrea (Jaime).

U Valjadolidu - a posljedično i Madridu, jer Barca se bori za naslov upravo s madridskim klubovima Realom i Atletikom - bijesni su na Latreovo suđenje, a nekoliko odluka posebno strši, piše "Gol".

Prva se dogodila u 62. minuti kada je Žordi Alba (Jordi) igrao rukom u vlastitom šesnaestercu. Sudija se nije oglasio, nije ni pogledao VAR. 

Zatim, kontroverzno isključenje u 79. minuti. Dembele je bio u naletu, a Oskar Plani (Oscar) ga je zaustavio taktičkim prekršajem, svjestan da će dobiti karton. Samo, nije očekivao da će on biti crvene boje. Igrači Valjadolida protestirali su u nevjerici, nisu mogli vjerovati što se upravo dogodilo.

 - Sudija nije bio pošten prema Valjadolidu. To nije bio crveni. Srušio ga je, ali ne toliko grubo - rekao je Anduhar Oliver (Andujar), bivši sudija i današnji sudijski analitičar.

Pored toga, Oliver smatra i da je gol Barcelone bio neregularan.

O svemu se oglasio čak i gradonačelnik, ujedni i vatreni navijač Valjadolida Oskar Punete (Oscar).

- Ovo je očigledna pljačka i neviđena sramota - napisao je nakon prve situacije s Albom.

 - Majko mila, kakva besramnost. Još je 0:0 u 80 minuta, tamo je 11 heroja blanquivioleta - napisao je, a u istim je tonu nastavio i kada se javio u radijsku emisiju "El Partidazo de COPE".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.