TREĆE POLUVRIJEME

Ognjen Vranješ progovorio o namještanju utakmica

Pokušao mi je prijetiti, ali nisam pristao na njegove zahtjeve. Obavijestio sam klub, a moji su reagirali - otkriva Vranješ.

Ognjen Vranješ. Arhiva

G. Š. / Usijanje

6.4.2021

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ, koji je tokom karijere promijenio značajan broj klubova, gostovao je u sportskom emisiji "Usijanje" i otkrio da je bio upoznat s pokušajem namještanja jedne utakmice.


Pokušavao je namjestiti utakmicu

Dok je taj 31-godišnjak, koji je trenutno član Charleroia, prije nekoliko godina igrao za grčki AEK, otkrio je da je bilo pokušaja kupovanja ključne utakmice za naslov prvaka u toj državi.

- Bio sam kod kuće, zazvonio mi je telefon. Ispostavilo se da je jedan menadžer iz Srbije. Pokušavao je namjestiti utakmicu za koju svi dobro znaju. To je bila ona čuvena utakmica na kojoj je na kraju gazda PAOK-a izvadio pištolj, rekao je Vranješ.

To je bila utakmica za naslov upravo između PAOK-a i AEK-a.

- Pokušao mi je prijetiti, ali nisam pristao na njegove zahtjeve. Obavijestio sam klub, a moji su reagirali - otkriva Vranješ.

Pojasnio je o kakvim se prijetnjama radilo...

- Pa sve je počelo s ugodnim razgovorom da bi završilo tako što mi je zaprijetio da će njegovi ljudi doći u Solun i svašta mi raditi. Ja sam ih pozvao da dođu, pa da vidimo što se dogoditi - rekao je bivši igrač Krasnodara, Anderlehta.


Konkretno je rekao da zna za namještanje jedne velike utakmice.

- Znam da je bilo jedno finale Kupa Uefa namješteno, tako sam barem čuo od svojih fudbalski upućenih prijatelja. To je strašno. Meni novac ne predstavlja ništa u životu, ali ima onih koji bi prodali svoju ekipu, trenera i navijače. Ne postoji novac za koji bih prodao svoj obraz, zaključio je Vranješ.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.