LIGA PRVAKA

Kapitalna prednost Reala, Sitiju drama protiv Dortmunda

Detalj s meča na stadionu "Alfredo di Stefano". Real Madrid

Piše: A. M.

6.4.2021

Utakmicama u Madridu i Mančesteru večeras je počelo četvrtfinale Lige prvaka. Real je na stadionu "Alfredo di Stefano" lakše od očekivanog savladao Liverpul sa 3:1, dok je Mančester siti na svom "Etihadu" pobijedio Borusiju Dortmund 2:1.

Liverpul je igrao dosta nepovezano u prvom poluvremenu, a domaći su to znali iskoristiti. Prvo je u 27. minuti Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) sjajno reagovao na odličan dugi pas Tonija Krosa (Kroos) i rutinskom završnicom doveo Madriđane u vodstvo. 

Marko Asensio (Marco) je u 36. minuti iskoristio smušenost desnog beka "Redsa" Trenta Aleksandera-Arnolda (Alexander-Arnold) i udvostručio prednost svog tima.

Liverpul je krenuo odlučnije u drugom dijelu, a nagrada za takvu igru stigla je već nakon šest minuta kada je Mohamed Salah (Mohammed) smanjio na 2:1. Međutim, ubrzo je stigao odgovor Reala. Vinisijus je u 65. minuti svojim drugim golom povisio na 3:1.


Mančester siti je od početka kontrolisao meč protiv Borusije. "Građane" je u vodstvo doveo Kevin de Brujne (de Bruyne) u 19. minuti na asistenciju Rijada Mareza (Riyad Mahrez).

Borusiji je u finišu prvog poluvremena poništen gol nakon duela Džuda Belingema (Jude Belingham) sa golmanom Sitija Edersonom. Igrač Dortmunda je neometan gurnuo loptu u mrežu, ali je prethodno dosuđen prekršaj nad golmanom "Građana".

Gosti su šest minuta prije kraja stigli do izjednačenja. Strijelac je na asistenciju Erlinga Halanda (Haaland) bio Marko Rojs (Marco Reus).

Činilo se da će Borusija ponijeti odličan rezultat u revanš, ali je Fil Foden (Phil) u 90. minuti pogodio za novo vodstvo i pobjedu Sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.