KUP BIH

Sarajevo u Tuzli, Borac dočekuje Klis

Prve utakmice polufinala

S prethodnog meča Tuzla sitija i Sarajeva. ARHIV

Piše: A. Vatreš

7.4.2021

Danas se igraju prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo od 14.00 sati gostuje ekipi Tuzla sitija, protiv kojeg je ove godine u sklopu prvenstva igralo dva puta.

Prvi meč na Koševu dobilo je s 1:0, dok je u drugom na Tušnju bilo 0:0.

U bordo timu su spremni za ovaj zahtjevan meč.

- Sigurno je da smo mi ovo vrijeme koje smo imali iskoristili maksimalno. Kada igrate subota-srijeda, uvijek vam treba vremena, ali to je jedan normalan proces koji se u fudbalu dešava. Iskoristili smo ovo maksimalno vrijeme da se što bolje oporavimo i pripremimo za ovu utakmicu koja nam slijedi u srijedu - kazao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

Optimizma ne manjka ni u Tuzla sitiju.

- Kada igrate utakmicu koja vam znači finale, onda je to važna utakmica. Sigurno da je Sarajevo nezgodna ekipa. Šampioni su, i ove godine će biti prvaci 99%. Dakle, dolazi nam najbolja ekipa u državi. Potrudit ćemo se da odigramo što je moguće bolje, a za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo, rekao je šef struke Tuzla sitija Husref Musemić.

U drugom susretu, koji se trebao igrati jučer, ali je odgođen zbog snijega, Borac će u Banjoj Luci od 16.00 sati ugostiti federalnog drugoligaša Klis, protiv kojeg će imati status apsolutnog favorita.

- Za nas možda dvije najvažnije utakmice u ovom djelu polusezone. Imamo obavezu da opravdamo ulogu favorita. Nemamo puno informacija o njima, raspitivali smo se malo kod prijatelja. Imaju u svojim redovima igrača koje ne smijemo potcijeniti. Mi trebamo ipak biti fokusirani na sebe da odradimo svoje zadatke, istrčimo utakmicu maksimalno. Imamo jedan dobar momenat poslije serije rezultata i dobre igre u Bijeljini, rekao je trener Borca Marko Maksimović.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.