LIGA PRVAKA

Bajern i PSG u reprizi prošlogodišnjeg finala, izostanci prave probleme Fliku i Poketinu

Prvi susret četvrtfinala

Koman donio Bajernu titulu evropskog prvaka. AGENCIJE

Piše: A. Vatreš

7.4.2021

Liga prvaka nastavlja se večerašnjim susretima četvrtfinala u Minhenu i Sevilji.

Glavni fokus bit će na duelu prošlosezonskih finalista Bajern Minhena i PSG-a, u koji će i jedni i drugi uči znatno oslabljeni, što zbog povreda, što zbog koronavirusa.

Bajern neće moći računati na prvog strijelac Roberta Levandovskog (Lewandowski), te Serža Gnabrija (Serge Gnabry), Dijega Koštu (Diego Costa) i duže povrijeđenog Korentina Tolisoa (Corentin Tolisso).

PSG na Alijanc arenu stiže bez Marka Veratija (Marco Verratti), Alesandra Florencija (Alessandro Florenzi), Lejvina Kurzave (Layvin Kurzawa), Huana Bernata (Juan), Leandra Paredesa i Maura Ikardija (Icardi).

Bajern je prošlosezonsko finale u Lisabonu dobio s 0:1 golom Kingslija Komana (Kingsley Coman), te stigao do svog šestog naslova prvaka Evrope.

- Nova je utakmica, a Pariz ima novi tim s novim trenerom. Ali u cjelini se nije previše promijenilo od prošle godine. Moramo biti dobro organizirani u posjedu. Ako izgubimo loptu, moramo biti u mogućnosti da ih brzo ponovo pritisnemo. Što se tiče naših napada, željeli bismo pokazati malo više samopouzdanja i odlučnosti u odnosu na našu utakmicu protiv Lajpciga - istakao je trener Bajern Minhena Hansi Flik (Flick).

Hansi Flik. UEFA

Bajern se u osmini finala lako obračunao s Laciom, dok je PSG izbacio Barcelonu.

- U nokaut fazi nikad ne možete nikoga otpisati. Igramo protiv evropskog i svjetskog prvaka. Poštujemo ih, ali vjerujemo u svoje sposobnosti i došli smo ovdje pobijediti. Bajern je vrlo dobro organiziran tim koji igra s visokom odbrambenom linijom i s napadačima koji mogu pojedinačno dobiti utakmicu. Morat ćemo pronaći pravi balans, ne pretjerivati i paziti da ne izgubimo loptu u opasnim područjima - rekao je trener PSG-a Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino).

Porto će istovremeno u Sevilji biti formalni domaćin Čelsiju.

Porto je do četvrtfinala došao senzacionalnom eliminacijom Juventusa, dok je Čelsi u dvomeču bio bolji od Atletiko Madrida.

Serđo Konseisao. UEFA

- Svjesni smo da ćemo imati vrlo težak zadatak, ali spremni smo. U našem sistemu mogu postojati jedna ili dvije različite varijacije. U životu ništa nije nemoguće, pogotovo u nogometu. Volio bih da je Čelsi pobijedio u posljednjoj utakmici. Ponekad ove situacije zvuče kao alarm i čine sve budnije - kazao je Serđo Konseisao (Sergio Conceicao), trener Porta, koji zbog suspenzije ne može računati na jednog od svojih najboljih igrača Serđa Oliveiru (Sergio Oliveira).

Iza Čelsija je šokantan domaći poraz od Vest Bromvič Albiona, koji ga je deklasirao na Stamford Bridžu s nevjerovatnih 2:5.

- Četvrtfinale je Lige prvaka, tako da igrate četiri poluvremena za koja morate biti potpuno usredotočeni, svjesni svojih snaga, koji su naši napadački obrasci koje želimo pronaći nakon međunarodne pauze i naše utakmice u subotu - istakao je trener Čelsija Tomas Tuhel (Thomas Tuchel).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.