LIGA PRVAKA

Klop: Nije mi jasno što je radio sudija Brih

BIli smo loši, nismo napravili dovoljno kako bi Realu stvoirili probleme

Jirgen Klop. Arhiva

G. Šumar

7.4.2021

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka Real Madrid  Liverpul slavili su domaćini (3:1). Pobjeda "Blancosa" je potpuno zaslužena jer su tokom utakmice ostavili uverljiviji dojam kao ekipa u cjelini.

Nije pravedno, to sam mu i rekao

Liverpul je u ofenzivnom dijelu jako opasna ekipa, ali u ovom trenutku Jirgen Klop (Jurgen Klopp) ima vrlo porozan defenzivni blok, što se vidjelo pogotovo u prvom dijelu.

U revanšu su naravno sve opcije rezultata, odnosno prolaza otvorene, ali Real svakako ima značajnu prednost, upravo u kontekstu iskazanih slabosti odbrane Redsa. Trener Liverpula posebno se osvrnuo na jednu situaciju te bio veoma kritičian prema sudiji Feliksu Brihu (Felix Brych) nakon utakmice.

- Nije mi jasno što je radio... Bio je čisti prekršaj na Maneu, a on je prema njemu prišao kao da je simulirao i svaki idući put kada bi Mane pao on nije ni trepnuo. Nije pravedno, to sam mu i rekao nakon susreta. Ipak, nije sudija taj zbog kojeg smo izgubili utakmicu. Ako želite proći u polufinale onda to morate i zaslužiti - rekao je Klop i dodao:


Ovo je tek prva utakmica

- BIli smo loši, nismo napravili dovoljno kako bi Realu stvoirili probleme. Ali, ovo je tek prva utakmica, još uvijek postoji nada u prolaz. Stizalo se i 0:3, može se ponoviti ona utakmica kada je Liverpul stigao Barcelonu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.