FUTSAL

Završnica Lige prvaka u Zadru, a ne Zagrebu

Do zamjene domaćinstva došlo je zbog uloge koju Arena Zagreb ima kao lokacija za rezervnu bolnicu tokom epidemije virusa SARS-CoV-2

UEFA-e odlučio je potražiti alternativno rješenje. FENA

FENA

8.4.2021

Završnica Lige prvaka u futsalu ove sezone održat će se od 28. aprila do 3. maja u Zadru, a ne u Zagrebu, kako je prethodno bilo predviđeno, objavili su Evropska nogometna federacija (UEFA) i Hrvatski nogometni savez (HNS).


Zamjena domaćinstva

Do zamjene domaćinstva došlo je zbog uloge koju Arena Zagreb ima kao lokacija za rezervnu bolnicu tokom epidemije virusa SARS-CoV-2, odnosno rastućeg broja zaraženih osoba u Zagrebu i Hrvatskoj.

Domaćin najboljim evropskim futsalskim ekipama bit će zadarska Arena "Krešimir Ćosić".

Podsjetimo, Izvršni odbor UEFA-e je krajem februara donio odluku o dodjeljivanju domaćinstva Zagrebu, imajući u vidu postojeću epidemiološku situaciju i ograničenja putovanja u Bjelorusiju, s obzirom na to da se završni "Final Eight" turnir prvotno trebao igrati u Minsku.


Takmičenje od četvrtfinala

Budući da bi u takvim okolnostima vrlo vjerojatno pojedine ekipe i dužnosnici bili spriječeni sudjelovati na finalnom turniru, poslije savjetovanja s Bjeloruskim nogometnim savezom, Izvršni odbor UEFA-e odlučio je potražiti alternativno rješenje, a Hrvatski nogometni savez potvrdio je da je spreman preuzeti organizaciju ovog značajnog događaja.

U četvrtfinalnim susretima futsalske Lige prvaka sastat će se: Barcelona - Dobovec, Inter FS - Ugra Jugorsk, Sporting CP - KPRF i Kairat Almati - Benfika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.