SARAJEVO

Ivica Barbarić u radnoj posjeti NSBiH: Imamo iste ideje

Sa zadovoljstvom sam prihvatio da budem selektor U-19 reprezentacije jer me motivira rad sa mladim igračim, rekao je selektor reprezentacije BiH U-19

G. Šumar

Ljubojević, Barbarić i Pilav

Foto: NSBiH


Novi selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Barbarić danas je prvi put posjetio Nogometni savez BiH, nakon što je nedavno imenovan na tu funkciju. 

Izvršni direktor sektora za sport NSBiH Elmir Pilav i viši stručni saradnik za nacionalne selekcije Darko Ljubojević sastali su se u „Kući fudbala“ u Sarajevu sa Barbarićem i novim članovima stručnog štaba „U-19“ selekcije Zoranom Dragišićem, Admirom Raščićem i Goranom Brašnićem.

Na sastanku su precizirane i dogovorene akcije za naredni period s ciljem stvaranja selekcije koja će se takmičiti za plasman na Evropsko prvenstvo u narednom kvalifikacionom ciklusu.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio da budem selektor U-19 reprezentacije jer me motivira rad sa mladim igračima, a naročito je interesantan ovaj uzrast. Danas smo ostvarili prvi kontakt i sastanak sa mojim budućim saradnicima i predstavnicima Saveza je bio konstruktivan. Razmijenili smo razmišljanja, imamo iste ideje i vjerujem da ćemo imati dobru saradnju u budućnosti, kaže Barbarić.

Grupa 6

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u novembru ove godine u kvalifikacijama za Euro u grupi 6 za protivnike imati selekcije Republike Irske, Bugarske i Crne Gore.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na