MINHEN

Ponovo sukob između Salihamidžića i Flika

Njemački "Bild" objavio je kako je u Baernu došlo do sukoba između trenera Hansija Flika (Flick) i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Prvo prije sedam dana, a onda ponovno nakon utakmice s PSG-om.

Hasan Salihamidžić. Arhiva

G. Š. / Bild

8.4.2021

U redovima prvaka Evrope nikad gora atmosfera u ovoj sezoni. Naime, njemački "Bild" objavio je kako je u Baernu došlo do sukoba između trenera Hansija Flika (Flick) i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Prvo prije sedam dana, a onda ponovno nakon utakmice s PSG-om.

Dosta ima prepirki oko kadrovskih odluka, a Flik bi želio imati utjecaja na transfere, iako je poznata politika kluba.

Najveći sukob dogodio se u autobusu nakon povratka iz Rima, gdje je Bajern igrao s Lazijom. Prvo su razmijenili nekoliko grubih riječi, a onda je Flik rekao Salihamidžiću da “začepi”, nakon čega je nastao muk.

Sada posljednja svađa bila je oko Boatenga, čiji odlazak Flik ne podržava, a Salihamidžić je najavio.

- Neću uopšte ulaziti u to. Ne znam kako te stvari dođu u medije, ali nije ni važno. Svi znaju što mislim o Džeromeu i svi znaju koliko je on dobar igrač. Odigrao je sjajnu sezonu, prošla mu je također bila sjajna, maksimalno je fokusiran i sve zadatke izvršava kako treba. To je to što ću vam reći, poručio je Flik nakon utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.