LIGA EVROPE

Fonseka: Ono što me razočarava su laži, a mnogo ih je

Nisam Italijan, tako da ne razumijem zašto bi Roma, jedini tim koji predstavlja Italiju ove sedmice u Evropi, bila okružena takvim nevjerovatnim lažima

Paulo Fonseka. Arhiva

G. Š. / Roma Press

9.4.2021

Trener Rome Paulo Fonseka (Fonseca) istakao je da je gostujuća pobjeda nad Ajaksom (2:1), u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, veoma važna u svjetlu problema s kojima se "Vučica" suočava ove sezone. Rimljani su slavili u gostima sa 2:1, uprkos tome što je Ajaks vodio i imao penal, koji je  promašio Dušan Tadić.


- Bitna pobjeda, posebno poslije svih problema s povredama koje smo imali, rekao je Fonseka i dodao:

- Ajaks je odličan tim, kao što smo i videli, ali moji momci su odigrali divno. Sve je još otvoreno, ali ovo je važna pobjeda. Znali smo da možemo da postignemo golove ovdje, vjerovali smo u sebe čak i u teškim momentima.

Na pitanje zašto Roma bolje igra u Ligi Evrope, nego u Seriji A, trener Rome odgovorio je:

- Ne volim alibije i izgovore, ali ne smijemo da razgovaramo da je Roma bila među prva četiri na tabeli skoro cijele sezone (sada je sedma sa 51 bodom - op.a.). Izgubili smo zbog povreda igrače poput Veretua, Mhitarijana i Smolinga, nije lako.

Uprkos pobjedi, Fonseka se iznervirao kada su ga novinari pitali da prokomentariše glasine o svađi između igrača i njega.


- Moram da radim svoj posao, ne da kontrolišem kritike. Ono što me razočarava jesu laži, a mnogo ih je. Nisam Italijan, tako da ne razumijem zašto bi Roma, jedini tim koji predstavlja Italiju ove sedmice u Evropi, bila okružena takvim nevjerovatnim lažima. Trebalo bi da podržavamo i pomažemo italijanskom timu. Ove sedmice stvorio se haos zbog te laži da su se igrači sukobili sa mnom i da smo imali nekakav sastanak prije treninga. To je laž, to nije u redu, zaključio je Fonseka.

Revanš mečevi su za sedam dana

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.