NJEMAČKA

Rumenigeu dosta sukoba Salihamidžića i Flika: Ovome mora doći kraj

Predsjednik Bajerna o nesuglasicama između sportskog direktora i trenear kluba

Rumenige:. AGENCIJE

A. Vatreš

9.4.2021

Predsjednik Bajern Minhena Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) poručio je kako priči o nesuglasicama između sportskog direktora bavarskog kluba Hasana Salihamidžića i trenera Hansija Flika (Flicka) mora doći kraj.

Iako su Salihamidžić i Flik iskazali zajednički stav da će lične nesuglasice ostaviti po strani, Rumenige je još jednom podcrtao koliko je to zaista bitno.

- Ovome mora doći kraj. Nije potrebno da to stalno komentiramo, pogotovo jer smo u posljednjoj dionici sezone. Prvi smo u Bundesligi sa sedam bodova prednosti i još uvijek imamo šansu za prolazak u polufinale Lige prvaka, uprkos porazu od PSG-a. Moramo biti mirni i usredotočiti se na najvažnije - objasnio je Rumenige.

Napetost između Salihamidžića i Flika postoji još od ranije. Jedan od glavnih razloga je to što bi Flik želio da se više pita za transfere igrača, dok Salihamidžić insistira na tome da je isključivo on zadužen za taj dio posla.

Flik zbog tog navodno razmišlja o prihvatanju uloge selektora u reprezentaciji Njemačke, gdje bi bio glavna osoba zadužena za sva sportska pitanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.