RASTU TENZIJE

Dan uoči "El Klasika" promijenjen sudija, Katalonci bijesni

Dodatni razlog za nezadovoljstvo predstavlja i to što je Lahoz svojevremeno fotografisan ispred stadiona "Santiago Bernabeu"

Antonio Mateu Lahoz i Serhio Ramos. Agencije

A. M.

9.4.2021

Dan pred utakmicu Real Madrida i Barcelone promijenjen je glavni sudija. Umjesto Antonija Mateua Lahoza, pravdu će dijeliti Hesus Hil Manzano (Jesus Gil).

Odluka o promjeni donesena je usljed povrede Lahosa tokom meča Lige prvaka između Bajern Minhena i PSG-a zbog koje nije u stanju da sudi "El Klasiko".

Odabir Mansana naišao je na negativne reakcije u taboru Katalonaca. S njim su često imali negativna iskustva, prije svih, Lionel Mesi (Messi). Mansano na Argentinca, navodno, ima poseban pik i vjeruje se da je to razlog što mu olako pokazuje žute kartone.

Dodatni razlog za nezadovoljstvo predstavlja i to što je 37-godišnjak svojevremeno fotografisan ispred stadiona "Santiago Bernabeu" dok je držao kesu sa grbom Reala. Sudija se tada branio riječima da je u kesi bio poklon za njegovog sestrića, ali je u Barceloni uveliko okarakterisan kao neprijatelj.

Meč u Madridu mogao bi biti odlučujući u borbi za titulu, zbog čega i atmosfera dostiže tačku ključanja.

Uoči 30. kola La Lige, Barcelona je druga na tabeli sa 65 bodova, jednim manje od lidera Atletiko Madrida. Real je na trećoj poziciji sa 63 boda.

Okršaj najvećih španskih rivala na programu je u subotu s početkom u 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.