PREMIJER LIGA BIH

Može li Željo prekinuti crni niz: "Plavi" u proljetnom dijelu sezone osvojili samo bod

Željo je u problemima, nikoga nije pobijedio otkako je sezona nastavljena, u pet kola su osvojili samo bod, ispali su iz Kupa BiH od Tuzle Siti

Tim s Grbavice bez trijumfa u proljetnom dijelu sezone. Arhiv

A. Ka. / Srna

10.4.2021

U okviru 25. kola Premijer lige BiH danas Željezničar na Grbavici dočekuje Mladost Doboj-Kakanj, dok će Zrinjski ugostiti ekipu bijeljinskog Radnika.

Prvo će sarajevski "plavi" igrati protiv Mladosti od 17 sati.

Osvojili samo bod

Željo je u problemima, nikoga nije pobijedio otkako je sezona nastavljena, u pet kola su osvojili samo bod, ispali su iz Kupa BiH od Tuzle Siti, a što je najgore od svega, još nisu postigli ni gol u prvenstvu. Bilo je priče da bi Amar Osim mogao da ode sa klupe, međutim ostao je za sada na mjestu šefa stručnog štaba.

Mladost je, na drugoj strani osvojila četiri boda iz pet utakmica - pobjeda, remi i tri poraza, ali će se definitivno boriti za opstanak do kraja. Trenutno imaju tri boda više od Radnika i Olimpika. Devet puta su se sastajali na "Grbavici" do sada i nakon osam pobjeda Željezničara, Mladost je u avgustu, u okviru petog kola, ne samo ostala neporažena, već je i slavila prvi put u Sarajevu golom Nedima Hadžića sa 1:0.


Zrinjski će od 19 sati biti apsolutni favorit protiv oslabljenih Semberaca. Za Radnik neće nastupiti zbog koronavirusa Luka Bilobrk i Matej Jelić, Mahir Karić se oporavlja od naprsnuća rebra, Milan Vušurević se još nije oporavio od povrede, a zbog kartona nema Miladina Filipovića i trenera Darka Nestorovića, koji je isključen u meču protiv Borca.

Veliki problemi za Radnik, koji je samo zahvaljujući boljoj gol-razlici u bezbjednoj zoni i ispred je sarajevskog Olimpika na tabeli.

Veliki zaostatak

Zrinjski ima veliki zaostatak za liderom Sarajevom - 10 bodova, ali je svakako u igri za izlazak u Evropu. Trenutno dijeli četvrto i peto mjesto sa gradskim rivalom Veležom i imaju dva boda manje od Borca i Širokog, koji su ispred njih.

Mostarci su prilično sigurni kada igraju na svom terenu, dok Radnik nikoga nije pobijedio ove sezone u gostima, a isto tako nikad nije slavio u gostima protiv Zrinjskog u 15 utakmica u Mostaru, bilo prvenstvenih ili Kup. Čak četiri puta su osvojili bod na posljednjih pet gostovanja Zrinjskom.

Ovo kolo će obilježiti gradski derbi Tuzle Siti i Slobode, koji je na programu u nedjelju, kao i dvoboj odličnog Veleža i lidera Sarajeva. Taj meč će biti odigran u ponedjeljak, 12. aprila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.