SERIJA A

Zašto je Ronaldo bio ljut nakon meča sa Đenovom: Skinuo i bacio dres

Kako piše "Gazeta delo sport" as Juvea Kristijano Ronaldo (Cristiano) je nakon završetka meča skinuo dres i bacio ga na travu, a potom je u svlačinioci nekoliko puta u naletu bijesa rukom udario u zid

Kristijano Ronaldo. Arhiva

G. Š. / Gazzetta dello Sport

12.4.2021

Fudbaleri Juventusa savladali (3:1) su jučer Đenovu, u 30. kolu Serije A i tako nastavili trku za drugo mjesto. No, kako piše "Gazeta delo sport" as Juvea Kristijano Ronaldo (Cristiano) je nakon završetka meča skinuo dres i bacio ga na travu, a potom je u svlačinioci nekoliko puta u naletu bijesa rukom udario u zid. Kada je završio sa tuširanjem spremio se i bez riječi napustio stadion. Razlog, navodno, leži u činjenici da Portugalac jučer nije uspio da postigne pogodak. Mrežu Đenove zatresli su Dejan Kuluševski, Alvaro Morata i Veston Mekeni.

- Normalno je to, jer je želio da postigne gol, pogotovo kada se utakmica zakomplikovala. On je šampion i uvijek želi da ostavi svoj trag, branio je Ronalda trener "Stare dame" Andrea Pirlo nakon meča.

Ronaldu ugovor sa Juventusom ističe na ljeto 2022. godine. Spominjao se odlazak u Real Madrid, ali je i Portugalac od Juventusa tražio pojačanja za narednu sezonu.

Aktuelni šampion Italije ima 62 boda, bod manje od drugoplasiranog Milana i 12 manje od lidera Intera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.