MADRID

Florentino Perez ponovo izabran za predsjednika Reala: Sada ima četiri zadatka

Izborno povjerenstvo je primilo samo jednu kandidaturu i u skladu s pravilnikom Florentino Perez Rodriguez je proglašen predsjednikom, objavio je Real Madrid u saopćenju.

Florentino Perez. Arhiva

G. Šumar

13.4.2021

Florentino Perez (74) izabran je ponovo, šesti put, za predsjednika Real Madrida, objavio je "Kraljevski klub" u noći s ponedjeljka na utorak. Perez će voditi klub so 2025. godine.


Automatski izabran

- Izborno povjerenstvo je primilo samo jednu kandidaturu i u skladu s pravilnikom Florentino Perez Rodriguez je proglašen predsjednikom, objavio je Real Madrid u saopćenju.

Izborno povjerenstvo madridskog kluba sastalo se u utorak minutu iza ponoći, nakon što je pustilo da prođe cijeli ponedjeljak, što je bio krajnji rok za predaju kandidatura za predsjednika Reala.

Kako je bio jedini kandidat, Florentino Perez je automatski izabran i sastanak je završen 15 minuta iza ponoći. To je četvrti uzastopni mandat za Pereza, a ukupno šesti.


Dovođenje Mbapea i(li) Halanda

Glavni zadaci koji čekaju Pereza u novom mandatu su završetak radova obnove na stadionu Santiago-Bernabeu, vođenje financija kluba nakon pandemije i dovođenje Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i(li) Erlinga Halanda (Haaland).

Prvi je put na čelo Real Madrida došao 2000. godine i taj predsjednički mandat je za njega završio 2006. kada je podnio ostavku na tu dužnost. Nakon toga ponovno postaje predsjednik 2009., a onda je ponovno izabran 2013. te 2017. bez da je imao protukandidata na izborima. Perez je proveo ukupno 18 godina na čelu madridskog kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.