MINHEN

Nojer progovorio o velikoj svađi u Bajernu

Njemački mediji navode da su čelnici kluba na strani popularnog Brace

Manuel Nojer. Arhiva

G. Šumar

13.4.2021

Stvari ne funkcioniraju najbolje u minhenskom Bajernu kada je u pitanju odnos između trenera Hansija Flika (Flick) i sportskog direktora Hasana Salihamidžića, a o ovoj temi se do sada nije usudio govoriti nitko osim golmana Manuela Nojera (Neuer). 

- Bitno je da se koncentriramo na ekipu i na nogomet. Sve ostalo trebamo ostaviti jer jednostavno nam je potrebno pozitivna atmosfera. Trebamo pozitivnu energiju i to trebamo koristiti na terenu, kazao je Nojer.

Niko od Bajernovih igrača osim golmana Nojera nije komentirao ovu temu.

Prije nekoliko dana, podsjetimo, njemački mediji su objavili da je Flik rekao da će zbog bivšeg reprezentativca BiH dobro razmisliti hoće li ostati u klubu. Tamošnji mediji navode da su čelnici kluba na strani popularnog Brace, jer je uprava kluba ta u čijoj su nadležnosti transferi, dok je trenerov posao da klub igra najbolje što može s kadrom kojeg ima u tom trenutku. 

O svemu se oglasio i predsjednik njemačkog prvaka Herbert Hainer. 

- Mirni smo, nije ovo ni prvo, a ni posljednje uzbuđenje u Bajernu. Svašta se piše i svako tumači onako kako želi. Ponavljam, ne želim da budu ljubavnici, ali moraju dobro sarađivati, rekao je Hainer.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.