MANČESTER SITI

Sterling: Ako ne postignem gol, ili ne pomognem ekipi, nisam zadovoljan poslije meča

Ne bih volio da me razumijte pogrešno, ali ova sezona je za mene jako čudna

Rahim Sterling. Expressandstar

G. Š. / BT Sport

13.4.2021

Napadač Mančester sitija Rahim Sterling (Raheem) i dalje uživa u fudbalu, iako priznaje da je trenutno daleko od prošlosezonske forme, kada je u 51 utakmici postigao 30 golova. Trenutnu situaciju opisao kao čudnu, zbog kratkog razmaka između utakmica i ogromnih rotacija u timu Pepa Gvardiole (Guardiole). Engleski reprezentativac je u ovoj sezoni postigao 13 golova na 40 utakmica.

- Ne bih volio da me razumijte pogrešno, ali ova sezona je za mene jako čudna. I pored toga, i dalje uživam u fudbalu i cijelog sebe dajem za tim. Ako ne postignem gol, ili ne pomognem ekipi, nisam zadovoljan poslije meča, pričao je Sterling za „BT Sport” pred revanš meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Borusije iz Dortmunda.

Prošle sedmice kada je Siti savladao Borusiju rezultatom 2:1 ostao na klupi, ali nada se da će „Građani” sezonu završiti na najbolji mogući način, te da će on biti u formi za Evropsko prvenstvo koje slijedi odmah po završetku klupskih sezona.

- Želim da budem dio engleske reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Cilj je da osvojimo Ruro i da jednog dana postanemo i najbolja selekcija na svijetu, rekao je Sterling.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.