LIGA PRVAKA

Kimih: Proći ćemo dalje jer smo bolja ekipa

Veznjak Bajerna uvjeren u pobjedu nas PSG-om

Kimih: Puno toga će se svesti na naš mentalitet. AGENCIJE

A. Vatreš

13.4.2021

Bajern večeras u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka gostuje PSG-u, protiv kojeg će pokušati nadoknaditi poraz od 2:3 iz prve utakmice.

Veznjak aktuelnog njemačkog i evropskog prvaka Džošua Kimih (Joshua Kimmich) uvjeren je da njegov tim to može uraditi, jer je bolji.

"Vjerujem da ćemo proći dalje, jer smo bolja ekipa. Bili smo bolji i u prvoj utakmici, ali to se, nažalost, nije vidjelo na rezultatu. Ipak, vjerujem da i dalje možemo napraviti preokret u drugoj utakmici. Puno toga će se svesti na naš mentalitet, ali i na realizaciju. Već smo pokazali dobar mentalitet u prvoj utakmici, no nismo bili dovoljno efikasni. Sada moramo pokazati i jedno i drugo - rekao je Kimih.

Bajern je prvoj utakmici uputio 31 šut prema golu protivnika, naspram PSG-ovih šest. Ipak, gosti su slavili golovima Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i Markinjoša (Marquinhos).

- U prvoj utakmici imali su tri šanse i zabili su tri gola. Ne sjećam se drugih šansi Pariza. Naš napad je kontrolirao loptu i imao više prilika. Sada ih moramo iskoristiti - dodao je Kimih.

Susret u Parizu igra se od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.