LIGA PRVAKA

Haris Škoro za "Avaz": U zadnje vrijeme PSG ne djeluje moćno

PSG me u prošlom kolu razočarao protiv Barcelone u Parizu

Škoro: Očekujem visoki presing Liverpula. Arhiva

Piše: G. Šumar

13.4.2021

Haris Škoro (58), nekadašnji as kluba s Grbavice, ali i zagrebačkog Dinama, Torina i Ciriha, te reprezentativac bivše Jugoslavije, u razgovoru za „Dnevni avaz“ istakao je da Bajern ima kompletniju ekipu od PSG-a.


Super rezultat

- Prva utakmica u Minhenu je bila odlična (2:3 – op.a) - konstatira Škoro i dodaje:

Bajern je više napadao, imao više šansi, a Pariz je dao golove iz kontri, pošto za to imaju idealne igrače – brzi, jaki, jedan na jedan. Tako je Mbape i zabio ona dva gola... No, u Parizu očekujem neizvjesnu utakmicu, mislim da Bajern ima svoje i adute i šanse, iako trenutni rezultat ide na ruku PSG-u. Imaju super rezultat, ali je Bajern kompletnija ekipa. U svakom slučaju, mislim da će to biti dobra utakmica za gledati. Također, moram konstatirati i to da me PSG u prošlom kolu razočarao protiv Barcelone u Parizu (1:1).

Ističe da su trebali izgubiti tu utakmicu.

- U prvih pola sata trebali su primiti tri-četiri gola. U zadnje vrijeme mi PSG ne djeluje moćno... Iako su ranije ispadali u nekim nesretnim okolnostima, igrali su bolje nego sad - analizira Škoro.

U londonskom duelu Čelzija i Porta, nakon 0:2 u prvom meču, ne očekuje iznenađenje.

- To je ogromna razlika, ne vjerujem da Porto može okrenuti taj rezultat - prognozira nekadašnji as Željezničara.


Siti igra odlično

S druge strane, očekivao je da će Mančester siti protiv Borusije Dortmund u prvoj utakmici kod kuće napraviti veću prednost od 2:1.

- Dortmund ima dobar rezultat, jer Siti, koji ima dobre pojedince, igra odlično. Mnogo su jaka ekipa, tako da očekujem dobru utakmicu. Djeluju jako dobro, uvjerljivo, ali Švabe su Švabe. To se nikad ne smije zanemariti - oprezan je Škoro, koji u Liverpulu očekuje utakmicu za fudbalske gurmane.

- Očekivao sam da će Liverpul odigrati bolje u Madridu, jer Real trenutno ne ostavlja utisak snažne ekipe. No, Englezi kod kuće igraju drugačije, borbenije. Očekujem visoki presing, tako da svašta može biti. Rezultat od 3:1 nije nedostižan – zaključio je Škoro, koji, kako nam je rekao, nema nekih specijalnih ambicija u fudbalu.

Podsjetimo, imao je školu fudbala, počeo licenciranje za trenera, ali se na kraju povukao.

Došao na dženazu

Škoro je minula dva dana boravio u rodnom gradu, gdje je jučer sahranio majku.

- Majka mi je umrla prije tri dana, u nedjelju navečer sam doputovao u Sarajevo, u ponedjeljak je bila dženaza, a već u utorak (danas) bih se trebao vratiti u Cirih. Doletio sam nabrzinu - rekao je Škoro

Očekivana smjena

Neizbježna tema je FK Željezničar i odlazak s klupe Amara Osima.

- U fudbalu rezultati diktiraju opstanak trenera, ustvari sve. Izostali su rezultati u zadnje vrijeme, tako da nije on ni prvi ni posljednji koji je otišao – to je to. Najbolji treneri svijeta su otpušteni kad nema rezultata, a Željo u posljednje vrijeme ima prilično loše rezultate, tako da je to bilo i za očekivati. Nije nikakvo čudo – očekivana smjena. Želji posljednjih godina ne ide kao što smo svi navikli – nema trofeja, stalno je neki problem, a sad smo i „tonu“ bodova iza prvog na tabeli. Prema tome, smjena je bila neminovna. Želji trebaju novi ljudi i novi entuzijazam kako bi se vratio na staze koje pripadaju tom klubu - rekao je Škoro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.