LIGA PRVAKA

Tuhel: Ngolo je fantastičan fudbaler, vrijedi za jednog i po ili dvojicu igrača

Plasman u polufinale je veliki korak, a jednom kada dođete ovdje želite i u finale, objasnio je Tuhel

Tomas Tuhel. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

14.4.2021

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) objasnio je nakon revanša četvrtfinalna Lige prvaka protiv Porta zašto je u posljednji tren iz tima otpao Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac se povrijedio na treningu dan uoči utakmice koju je na kraju Čelsi izgubio s 0:1, ali je usprkos porazu izborio plasman u polufinale.


Kovačić ne igra ni u subotu

- Mateo je povrijedio mišić, rekao je Tuhel i dodao:

- Dogodilo se to iz ničega, malo je išao vježbati i osjeti je zadnju ložu. Bio sam jako tužan zbog njega jer nemam puno iskusnih igrača koji su odigrali toliko utakmica u Ligi prvaka. Bilo mi ga je žao, ali Ngolo je fantastičan igrač, vrijedi za jednog i po ili dvojicu igrača, objašnjava Tuhel koji je umjesto povrijeđenog Kovačića u igru postavio Ngola Kantea (N'Golo).

Još nije poznato koliko će Kovačić morati pauzirati zbog povrede, ali neće biti na raspolaganju Tuhelu u subotnjem polufinalnom ogledu FA kupa protiv Mančester sitija.

Čelsi će u inače polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Real Madrid - Liverpul.


Real ili Liverpul

- Genaralno gledano, ne volim igrati protiv ekipa iz iste lige u Ligi prvaka, jer to onda ne daje osjećaj evropskog takmičenja, ali to je jedina stvar. Njihova je utakmica daleko od gotove i sve je moguće. Liverpul je vrlo jak kod kuće i ko prođe, prođe. Mi smo u dobroj poziciji. Plasman u polufinale je veliki korak, a jednom kada dođete ovdje želite i u finale, objasnio je Tuhel.

No, igra njegove ekipe u revanšu protiv Porta je bila daleko od uvjerljive.

- Razgovarali smo što moramo napraviti, naporno raditi i to smo na kraju i napravili, zaključio je trener Čelsija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.