MINHEN

Hansi Flik uskoro napušta Bajern

Kako pišu njemački mediji, eliminacija od PSG-a iz Lige prvaka nije razlog tome, već što su loši međuljudski odnosi u klubu iz Minhena

Hans-Diter Flik i Hasan Salihamidžić. Arhiva

G. Šumar

14.4.2021

Trener Bajerna Hans-Diter Flik (Flick) mogao bi na kraju sezone da napusti klub iz Minhena. Kako pišu njemački mediji, eliminacija od PSG-a iz Lige prvaka nije razlog tome, već što su loši međuljudski odnosi u klubu iz Minhena.

Konkretno, Flik je još od prošlog ljeta u sukobu sa sportskim direktorom Bajerna Hasanom Salihamidžićem, zbog toga što mu nije dozvolio da vrati u klub Marija Gecea (Gotze), ali mu nije ni doveo pojačanja u veznom redu, koja je tražio.

Uz to čelnici kluba žele da predlože Hansija za budućeg selektora reprezentacije Njemačke jer će Joahim Lev (Joachim Low) poslije Evropskog prvenstva napustiti tu funkciju. Poznato je da Bavarci vole da imaju utjecaja na reprezentaciju, pa i da forsiraju svoje igrače i trenere u njoj...

Kao glavni kandidat za selektora pominjao se trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp), ali kako on ima čvrst ugovor sa klubom, sam je rekao da nije baš moguće da do njegovog isteka promijeni sredinu, tako da ta opcija otpada.

Mediji u Bavarskoj već pišu o potencijalnoj zamjeni za Flika, a najveće šanse za sada se daju treneru Lajpciga Julijanu Nagelsmanu (Julian Nagelsmann).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.