LIGA PRVAKA

Karager: Ne volim vidjeti da Nejmar tamo igra, igrači takve kvalitete ne bi smjeli igrati u PSG-u

Oni ne bi trebali igrati u francuskoj ligi koja je skromna liga, prosječna liga, rekao je bivši kapetan Liverpula

Džimi Karager. Strettynews

G. Š. / CBS Sport

14.4.2021

Nadomak suza bio je brazilski napadač PSG-a Nejmar (Neymar) nakon sinoćnjeg plasmana u polufinale Lige prvaka. Nejmar, Mbape (Mbappe) i društvo iz PSG-a osvetili su se Bajernu za prošlogodišnji poraz u finalu Lige prvaka i napravili korak naprijed prema željenom cilju.

Francuska liga nije dovoljno dobra

Brazilac očajno želi trijumf u Ligi prvaka, a bivši kapetan Liverpula, a danas stručni komentator Džimi Karager (Jamie Carragher) smatra da će upravo taj detalj definirati njegovu ostavštinu u klubu.

- Njegova ostavština u PSG-u zavisi o Ligi prvaka. Nejmar je otišao tamo da osvoji Ligu prvaka i Zlatnu loptu, da napravi nešto što klub nikad prije nije napravio. To su dva razloga zašto je otišao. Također je otišao da izađe iz sjene Lionela Mesija u Barceloni jer je osjećao da ju tamo ne može osvojiti. Ako PSG osvoji Ligu prvaka ove godine, onda će biti borba između Kiliana Mbapea i njega, rekao je Karager za "CBS Sport".

Onda je dodao zanimljivu opasku.

- Ne volim vidjeti da Nejmar tamo igra. Mislim da igrači takve kvalitete ne bi smjeli igrati u PSG-u. Oni ne bi trebali igrati u francuskoj ligi koja je skromna liga, prosječna liga. Igrači takve kvalitete ne bi smjeli iz sedmice u sedmicu igrati u francuskoj ligi koja nije dovoljno dobra, rekao je Karager.


Otići ili ostati

Nakon utakmice protiv Bajerna Nejmar je u izjavi za ESPN praktički potvrdio da ima namjeru ostati u PSG-u.

- Nema više potrebe pričati hoću li produžiti ugovor ili ne. Dobro se osjećam ovdje, PSG mi je dom i puno sam sretniji nego prije, rekao je Nejmar koji je u PSG stigao iz Barcelone za rekordnih 222 milijuna eura odštete, a aktualni ga ugovor za Parižane veže do ljeta 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.