EVROPSKA LIGA

Krznar: Nemamo šta izgubiti

Trener Dinama uoči revanša četvrtfinala s Viljarealom

Krznar: Filozofija igre je vrlo jednostavna. AGENCIJE

A. Vatreš

14.4.2021

Nemamo šta izgubiti, zadatak je jednostavan, moramo pobijediti, kazao je Dinamov trener Damir Krznar na druženju s novinarima uoči uzvratnog susreta četvrtfinala Evropske lige u četvrtak protiv Viljareala.

Španski sastav je u prvom susretu pobijedio u Zagrebu s 0:1 i ima veliku prednost uoči uzvrat na El Madrigalu.

- Nemamo šta izgubiti, nema više nikakvih kalkulacija. Lovimo rezultat, a za pobjedu se treba pomučiti. Filozofija igre je vrlo jednostavna, moramo pokušati zabiti gol više - kazao je Krznar najavivši kako "Modri" ne putuju u Španiju s "bijelom zastavom", prenosi Hina.

- Ne idemo tamo s bijelom zastavom. Od prvog do zadnjeg vjerujemo da možemo napraviti još jedan podvig.

Istakao je kako je ekipa iznimnio motivirana i raspoložena.

- Bez obzira na ishod te prve utakmice mi zaista živimo lijepe dane, lijepo proljeće, kipa je izuzetno motivirana, raspoložena.

Osvrnuo se i na zdravstveno stanje u ekipi.

- Ademi je imao laganih problema nakon utakmice protiv Lokomotive, radi se o nagnječenju stopala, ali po svemu sudeći, bit će u konkurenciji za utakmicu. Doktorska služba čini sve kako bi ga osposobila. Što se tiče Petkovića on će biti na klupi i po potrebi će ulaziti u igreu, vjerojatno 15-20, 30 minuta maksimalno.

Dodao je kako je blo lakše pripremati tim za uzvrat.

- Upoznali smo ih, osjetili smo njihove mane i vrline i puno je lakše pripremiti utakmicu za uzvrat. Izuzetno su dobra ekipa u posjedu, ekipa s loptom, jako su automatizirani. No, prvo poluvrijeme iz Zagreba nam daje nadu da se možemo nositi s njima.

Viljareal je u zadnjem kolu kod kuće izgubio od Osasune sa 1:2.

- Kombinirali su tim, ušli su u utakmicu u nešto lakšem ritmu i u nižoj brzini, a onda se teško vratiti. Kamo sreće da se takva utakmica s njihove strane ponovi i u četvrtak - naglasio je Krznar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.